Címkék

Maccabiah

Élet + forma / 2024. Február 13. / 14:54

Jelentkezz most, és légy a Maccabi Ifjúsági Európa játékok tagja!

A világszerte népszerű Maccabi Ifjúsági Európa Játékokat idén július 30. és augusztus 6. között rendezik meg, Londonban. A magyar csapat hatalmas sikereket ért el az elmúlt években, mára egyre több kategóriában indulva tudja képviselni hazánkat.

Élet + forma / 2022. Július 25. / 20:40

Komoly magyar sikerekkel zárultak a Makkabi Játékok Izraelben

Negyven érmet, köztük hat aranyat szereztek a magyar sportolók a „Zsidó olimpián”, a vasárnap zárult 21. Makkabi Játékokon. Mester Tamás a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) elnöke a legjobb csapatvezető különdíjban részesült. Szívből gratulálunk az egész magyar csapatnak! Szép volt lányok, szép volt fiúk!

Élet + forma / 2022. Július 24. / 18:53

Vízilabdázóink a Maccabián: Aranyérem a junioroknak, bronzérem a felnőtteknek

Az Izraelben zajló Maccabi Világjátékokon a magyar csapat junior vízilabdázói az aranyéremért zajló döntőben az izraelieket győzték le 16-10 arányban. A felnőtteknél a bronzéremért a brazil csapatot sikerült legyőzni, itt 12-7 lett a végeredmény a magyar csapat javára.

Zsidó világ / 2022. Július 21. / 14:49

Maccabiah: Szépen gyűlnek a magyar érmek

Egy arannyal, négy ezüsttel, három bronzéremmel és két ötödik hellyel járultak hozzá a karatésok a magyar küldöttség eddigi sikereihez – írja a Maccabi VAC a hivatalos Facebook-oldalán az Izraelben zajló Maccabi Világjátékok magyar eredményeiről. Az éremtáblázatot továbbra is Izrael küldöttsége vezeti összesen 130 éremmel, amiből ötven arany, negyven-negyven pedig ezüst- és bronzérem.

Zsidó világ / 2022. Július 20. / 16:55

Maccabiah: Sterck Laura aranyérmes, gratulálunk!

Az Izraelben zajló Maccabi Világjátékokon a magyar küldöttség megszerezte a második aranyat: karatéban Sterck Laura (címlapképünkön piros színekben) állhatott a dobogó legfelső fokára. A nap másik jó híre, hogy junior atlétáink bronzérmesek lettek. Gratulálunk, hajrá, makkabeusok!

Zsidó világ / 2022. Július 18. / 22:07

Maccabiah: Megvan az első magyar arany, gratulálunk Várnai Viviennek!

A Maccabi VAC a hivatalos Facebook-oldalán tette közzé, hogy az Izraelben zajló Maccabi Világjátékokon a magyar küldöttség ma megszerezte az első aranyérmet. Várnai Vivien női párbajtőrben végzett a dobogó legfelső fokán. Mi is gratulálunk!

Zsidó világ / 2022. Július 15. / 09:35

Maccabiah: Videón a magyar csapat bevonulása az ünnepélyes megnyitón

Habár egyes sportágakban már korábban elkezdődtek az izraeli Maccabi Világjátékok bizonyos mérkőzései, a zsidó sport legnagyobb világeseményének számító Maccabiah ünnepélyes megnyitóját tegnap este tartották a jeruzsálemi Teddy Kollek Arénában. A magyar nagykövetség által megosztott videón mutatjuk a 100 fős magyar delegáció bevonulását. Sok sikert a magyar csapatnak!

Zsidó világ / 2022. Július 14. / 10:10

Maccabi Világjátékok: Izrael az élen egy aranyéremmel

Az izraeli világversenyen már megvannak az első érmek, s örömmel közöljük, hogy egyelőre Izrael áll az élen egy arannyal. Igaz, szívesen beszámoltunk volna egy magyar győzelemről is, de tegnap a magyar teremfoci-csapatunk sajnos 1:11-re kikapott. S éppen Izraeltől… Ettől függetlenül biztosak vagyunk benne, hogy a kiváló magyar delegáció szállítja majd az érmeket! Hajrá, makkabeusok!

Zsidó világ / 2022. Július 12. / 18:48

Az El Al járatán érkezett meg a magyar csapat a Maccabi Világjátékokra

A négyévente Izraelben rendezett MACCABIAH a világ negyedik legnagyobb sporteseménye, melyre idén is több száz magyar sportoló indult el. A magyar csapat a az EL AL Izraeli Légitársaság kedd reggeli járatával érkezett Tel Avivba – írja a Turizmus.hu szakportál.

Élet + forma / 2022. Július 05. / 11:35

Visszaszámlálás: Izraelben egy hét múlva rajtol a 21. Maccabiah – a zsidó olimpia

A több mint, tízezer sportoló részvételével zajló Maccabiah nem csak a legnagyobb zsidó rendezvény, de nyári és tél olimpia, illetve az atlétikai világbajnokság után a világ negyedik legnépesebb mezőnyét felvonultató sportesemény is. A Maccabi Vívó és Atlétikai Club (Maccabi VAC), 1906-óta teremt a magyarországi zsidó fiatalok számára rendszeres sportolási lehetőséget különböző sportágakban.