Címkék

Irán

Izrael / 2024. Április 14. / 22:44

A G7 és az EU további szankciókat fontolgat Iránnal szemben

– A világ hét legfejlettebb iparú országa (G7) és az Európai Unió (EU), partnereinkkel szoros együttműködésben további szankciókat fontolgat Iránnal szemben, a büntetőintézkedések az ország drón- és rakétaprogramjait érintenék – jelentette be ma Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Izrael / 2024. Április 14. / 14:28

Szijjártó: Magyarország elítéli az Izraelt ért támadást

– A jelenlegi információk szerint az Izraelben élő, kettős állampolgársággal is rendelkezők és ideiglenesen ott tartózkodó magyar állampolgárok közül senki sem volt érintettje az éjszakai támadásnak – mondta a Facebookon élőben közvetített videóüzenetében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap. Közölte: „Magyarország határozottan elítéli az Izraelt ért drón- és rakétatámadást, kiállunk Izrael mellett ebben az esetben is".

Izrael / 2024. Április 14. / 10:21

Nem jutottak be az iráni robotrepülőgépek és drónok Izraelbe

– Az Izrael ellen indított rakéták és drónok kilencvenkilenc százalékát elfogták. A harminc robotrepülőgépből huszonötöt számoltak fel a levegőben, és a több mint százhúsz ballisztikus rakéta közül is csak néhány ért földet Izraelben, kisebb károkat okozva a Nabatim légibázison – jelentette be ma reggel Daniel Hagari, az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője.

Közélet / 2024. Április 14. / 10:10

Orbán összehívta a Védelmi Tanácsot az iráni drón- és rakétatámadás miatt

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Ma jelentették, hogy az izraeli légvédelem ellenrakétái elfogták az Izraelre kilőtt több tucat iráni ballisztikus rakétát.

Izrael / 2024. Február 07. / 11:49

Irán pénzzel és kiberhadviseléssel segíti a Hamászt

– Találtunk hivatalos Hamász-dokumentumokat 2020-ból, amelyek tartalmazzák az Iránból a Hamásznak 2014 és 2020 között küldött átutalások részleteit: több mint 150 millió dollárt juttattak Iránból a Hamászhoz – közölte Daniel Hagari, az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője. A háború előrehaladtával az irániak kiterjesztették működésüket Albániára, Bahreinre és az Egyesült Államokra is.

Izrael / 2024. Január 04. / 09:10

USA: Nincs jele annak, hogy Izraelnek köze volna az iráni merénylethez

Az Egyesült Államok szerint semmi nem utal arra, hogy Izraelnek köze lenne az Iránban szerdán elkövetett súlyos merénylethez – közölte a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője. John Kirby a Fehér Ház első 2024-es tájékoztatóján tegnap kijelentette, hogy az erőszakos cselekmény részleteiről Washingtonnak nincsenek információi, és egyben együttérzését fejezte ki az ártatlan áldozatok hozzátartozóival.

Izrael / 2023. December 28. / 15:56

Izraeli légitámadásban vesztette életét egy iráni tábornok Szíriában?

Teheránban ma temették el Szaid Razi Muszavi tábornokot, az Iszlám Forradalmi Gárda tanácsadóját, aki az iráni állami média Izrael részéről meg nem erősített híre szerint akkor vesztette életét, amikor Izrael légitámadást hajtott végre Szíriában. Irán megtorlást helyezett kilátásba.