Címkék

gyűlöletbeszéd

Hírek, lapszemle / 2024. Február 08. / 14:37

Az EU fokozza az antiszemitizmus és gyűlölet minden formája elleni harcot

– A Hamász palesztin terrorszervezet október 7-én elkövetett terrortámadása óta „elborzadva tapasztaljuk" az antiszemita és muszlimellenes incidensek számának növekedését Európában – hívta fel a figyelmet Margarítisz Szkínász uniós biztos tegnap Strasbourgban. Szkínász elmondta: a fizikai és az online fenyegetésekkel szemben az Európai Unió (EU) a szakpolitikák teljes spektrumában megerősíti a fellépést.

Közélet / 2024. Február 07. / 13:25

Szervezkednek a neonácik a hétvégére

A Vér és Becsület magyar neonáci szervezet idén is szervezkedik annak érdekében, hogy „megemlékezzenek" a kitörés napjáról, amit ők a „becsület napjának" neveznek. Az eseményt – mint a honlapjukon bejelentették – „eltérő és titkos" helyszíneken rendezik valahol „Magyarország területén" február 9-10-én, azaz ezen a héten pénteken és szombaton. Az igazából becstelen rendezvényre hazai neonácikon kívül külföldieket is várnak.

Közélet / 2023. November 06. / 11:52

EB: Rendkívüli szintre nőtt az antiszemita incidensek száma Európában

– A történelem legsötétebb időszakaira emlékeztet, hogy szerte Európában rendkívüli szintet ért el az antiszemita incidensek száma az elmúlt napokban, az európai zsidók ma ismét félelemben élnek. E nehéz időszakban az Európai Unió (EU) a zsidó közösségei mellett áll – olvasható abban az állásfoglalásban, amelyet tegnap adott ki az Európai Bizottság (EB).