Cionizmus és anticionizmus – egykor és ma: kerekasztal beszélgetés

2023. November 22. / 15:56


Cionizmus és anticionizmus – egykor és ma: kerekasztal beszélgetés

Mi történt a zsidó állam eszméjével és valóságával? Milyen áramlatok támogatják és támadják Izraelt? Van-e a Hamasznak nyugati akadémiai támogatottsága? A Goldziher Intézet meghívja Önöket kerekasztal-beszélgetésére, mely 2023. november 30-án, csütörtökön délután 5 órakor lesz a Goldmark-teremben. (Pontos cím Budapest VII. kerület, Wesselényi utca 7.) Kapunyitás: 16:45 óra.

goldziher-konf-fb_esemeny_boritokep-11-22.jpg

A beszélgetés résztevői:

 ▪ BALÁZS Gábor eszmetörténész, az ORZSE egyetemi docense és általánosrektor-helyettese
 ▪ BERKOVITS Balázs szociológus, a Tel Aviv-i Egyetem (Stephen Roth Institute) kutatója
 ▪ SCHÖNBERGER Ádám zsidó közösségi vezető, a MAROM cionista ifjúsági egyesület elnöke, a Bánki-tó fesztivál és az Auróra szervezője
 ▪ ZIMA András történész, tanár, a Holokauszt Emlékközpont igazgatója

Aki moderál: NOVÁK Attila történész, a Goldziher Intézet munkatársa.

Mindenkit szeretettel várunk!

/// Biztonság ///

Kedves vendégeink! Az intézménybe belépést fokozott biztonsági ellenőrzés előzi meg, ami esetenként több időt is igénybe vehet. Kérjük türelmeteket, a biztonsága közös ügyünk!

/// Az Intézetről ///

A Goldziher Ignác Zsidó Történeti és Kulturális Kutatóintézetet a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), a Rabbiképző – Zsidó Egyetem és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár közösen hozta létre 2021-ben. Kutatóintézetünk a zsidósággal kapcsolatos kutatásokat végez különböző diszciplínák keretein belül, leginkább a történelem, politológia, szociológia, pszichológia, filozófia és a művészettörténet területén, valamint interdiszciplináris formában. Célja a közösséget leginkább érintő és foglalkoztató kérdésekkel kapcsolatos elméleti és empirikus kutatások végzése, az eredmények közzététele és azok megvitatása a nemzetközi és a hazai tudományos közösséggel, az érdeklődő nagyközönséggel, valamint az eredmények eljuttatása a döntéshozókhoz.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek