Címkék

Goldmark terem

Élet + forma / 2024. Május 15. / 15:24

Meghívó a Mensch Nemzetközi Alapítvány idei díjátadására

A Mensch Nemzetközi Alapítvány 2024. május 21-én kedden este 7 órakor adja át az idei díjait. Az Alapítvány a Mensch-díjak átadásával értékeli azok munkáját, akik a legtöbbet tettek az alapítvány céljainak elismeréséért. A díjátadás helyszíne a Goldmark terem (Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.), az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Zsidó ünnepek / 2024. Március 04. / 18:02

MegaPurimParty – karaoke, tombola, evés-ivás, DJ-buli!

Fergeteges bulival, hamisítatlan Club Sababa érzéssel várunk titeket egy megapartira, ahol lesz Hámán-táska, bor, karaoke, tombola hatalmas nyereményekkel, és ha ez nem volna elegendő, lesz még sok meglepetés! Beöltözni, felöltözni, átöltözni ajánlott! A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Zsidó világ / 2023. December 12. / 11:01

HanukaFeszt 2023: Sálom hanuka és hávdálá a kicsiknek, neon-party a fiataloknak

Szombat délután fellobbant a hávdálá gyertya lángja a Rumbach Zsinagógában. A Rumbi Tanház gyermekei és szüleik elbúcsúztatták a szombatot, valamint meggyújtották a hanukia harmadik lángját. A kicsik muzsikával, tánccal, vidám hanukai dalokkal ünnepeltek, a sok játék mellett elkészíthették saját hanukai olajukat, hanuka-geltekkel töltötték meg az ünnepi trendeliket, és finom fánkot is díszíthettek.

Kultúra / 2023. November 28. / 09:26

Budapest 150: Kötetbemutató és Sabbatshong-előadás a Goldmarkban

A Budapest egyesítésének 150. évfordulójára rendezett fővárosi programsorozat egyik elemeként nemrégiben mutatták be Nádor Éva: Micsoda évtizedek! – Budapesti zsidó polgárok című könyvét a Mazsihisz-BZSH székház Goldmark termében. A rendezvényen fellépett a Sabbatshong Klezmer Band több tagja: Masa Anita, Masa Tamás és Varga Tivadar.

Zsidó világ / 2023. November 22. / 15:56

Cionizmus és anticionizmus – egykor és ma: kerekasztal beszélgetés

Mi történt a zsidó állam eszméjével és valóságával? Milyen áramlatok támogatják és támadják Izraelt? Van-e a Hamasznak nyugati akadémiai támogatottsága? A Goldziher Intézet meghívja Önöket kerekasztal-beszélgetésére, mely 2023. november 30-án, csütörtökön délután 5 órakor lesz a Goldmark-teremben. (Pontos cím Budapest VII. kerület, Wesselényi utca 7.) Kapunyitás: 16:45 óra.

Élet + forma / 2023. Szeptember 25. / 21:07

Nádor Éva: Micsoda évtizedek! Budapesti zsidó polgárok – meghívó könyvbemutatóra

Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk Nádor Éva: Micsoda évtizedek! Budapesti zsidó polgárok című könyvének a bemutatójára 2023. október 11-én, szerdán délután 5 órakor a budapesti Goldmark terembe (Budapest VII. kerület, Wesselényi utca 7.). A szerzővel Dési János újságíró beszélget. Közreműködik: Katz Petra, Masa Tamás és Anita.

Oktatás / 2023. Szeptember 01. / 16:34

Goldziher Ignác felsőoktatási tervei – meghívó TuránTamás előadására

„Szívem keleten, s vagyok a messzi nyugaton” – Goldziher Ignác felsőoktatási tervei címen tart előadást Turán Tamás 2023. szeptember 7-én, csütörtökön délután 5 órakor a Goldmark teremben. (Pontos cím: Budapest VII. kerület, Wesselényi utca 7.)

Hírek, lapszemle / 2022. Július 24. / 19:12

A menedék – filmbemutató a Goldmark teremről

A dokumentumfilm egy emlékezés-montázs, dokumentumokkal, fotókkal, archív filmrészletekkel, filmhíradókkal, múzeumi műtárggyá váló előadásplakátokkal. A Goldmark Teremben fellépő művészek gyermekei, sőt, előadások szemtanúi is felidézik emlékeiket.