Hozzávalók

  • 12 szelethez: 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi sütőpor, csipetnyi só. A töltelékhez: 75 dkg tehéntúró, 5 dl tejszín, 2 mandarin, 15 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 dl mandarin(narancs)lé, 8 lap fehér zselatin, pár csepp citromlé, reszelt citromhéj

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, sóval együtt robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön kikeverjük. Alacsony fokozaton belekeverjük a sütőporral átszitált lisztet. - A tésztát sütőpapírral kibélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Rácsra borítva kihűtjük. - Közben az áttört (vagy botmixerrel simára kevert) tehéntúrót kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a mandarin- vagy narancslével, a citrom levével és reszelt héjával. A beáztatott zselatint kevés meleg vízben feloldjuk, majd belekeverjük a túrókrémbe.
  2. Amikor a krém szilárdulni kezd, a tejszínt kemény habbá verjük és a krémbe forgatjuk. - A piskótát vízszintesen kettévágjuk, a krémet az alsó lapra simítjuk. A felső lapot 12 szeletre vágjuk, belenyomjuk a krémbe, majd 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük. A tetejét mandaringerezddel díszítjük.