Új sorozat a járvánnyal kapcsolatos munkánkról – Kríziskulisszák 1.

2020. Április 27. / 13:00


Új sorozat a járvánnyal kapcsolatos munkánkról – Kríziskulisszák 1.

Kedves olvasóink, mostantól új cikksorozatot indítunk annak érdekében, hogy betekintést nyerhessenek a Mazsihisz és a BZSH krízis menedzsment csoportjának működésébe. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert ezekben a járvány sújtotta hetekben sok száz ember dolgozik annak érdekében, hogy biztonságban tudhassuk közösségünk tagjait. Legfrissebb hírünk: a szociális otthonainkban történt tesztelés alapján ezen intézményeink vírusmentesek. RÁDI ANGÉLA írása.


Mától hetente többször fogok jelentkezni a Mazsihisz.hu oldalon, hogy beavassam önöket a járvánnyal kapcsolatos védekezés kulisszatitkaiba. Magamról röviden annyit, hogy a Mazsihisz Biztonsági Szolgálatánál dolgozom, tagja vagyok a krízis menedzsment csoportnak, s önkéntes teendőket is ellátok annak érdekében, hogy minél gyorsabban és eredményesebben leküzdhessük a veszélyhelyzetet.

maszk.jpg

Az új sorozat ötletét az adta, hogy a nyilvánosság tisztában legyen vele: a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közös krízis menedzsment csoportja (KMCS) immár hónapok óta dolgozik a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos veszélyek elhárításán és csökkentésén. Igen, nem tévedés, valóban hónapokról van szó: a KMCS idén február 2-án (!) tette meg az első intézkedéseket. (Hogy melyek voltak ezek, arról később részletesen is beszámolok.) Hadd emlékeztessem önöket rá, hogy a világjárvány miatt március 13-án kellett elrendelnünk zsinagógáink és intézményeink részleges vagy teljes bezárását. Azaz ezt a súlyos intézkedést megelőzően már több mint egy hónappal dolgoztunk azon, hogy közösségünk tagjait ne érhesse felkészületlenül az országos járvány.

teszt.jpg

Végül hadd osszak meg önökkel egy friss hírt: a Mazsihisz a saját költségén elvégeztette a járványtesztelést mind a három (a budapesti, pécsi és szegedi) szociális otthonunkban az összes lakó és dolgozó esetében. Két-két helyen kontrollt kellett kérni az ÁNTSZ-től, és a végeredmény: mindegyik intézmény vírusmentes. Tudjuk, hogy ez nem csak az alapos munka, hanem a szerencse eredménye is, ráadásul a pillanatnyi állapotot tükrözi, ez a pillanat azonban: jó! 

Kérem, kövessék figyelemmel új sorozatunkat, s ne feledjék: embert próbáló, nehéz időket élünk, amikor mindenkinek tudnia kell, hogy senkit sem hagyhatunk magára. Egy közösség vagyunk az életért!

(Fotó: Szentgyörgyi Ákos)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Elhunyt Urbán Erika, akit a sors rendelt Kabos László mellé
Élet + forma
Silló Sándor: Három felvonás a tel-avivi buszon

Kommentek