Muszlimoknak álcázott zsidók imádkoznak a jeruzsálemi Templom-hegyen

2021. December 16. / 14:22


Muszlimoknak álcázott zsidók imádkoznak a jeruzsálemi Templom-hegyen

Egy „Visszatérés a Templom-hegyre" nevű zsidó csoport sajátos módot talált arra, hogy imádkozhasson a zsidóság legszentebb helyén Jeruzsálemben: muszlim araboknak álcázva magukat úgy tesznek, mintha muszlim istentiszteleten vennének részt, de közben zsidó imákat mondanak.


– Nem vagyunk hajlandók elfogadni a Templom-hegyen érvényben levő, zsidók elleni szankciókat – nyilatkozta Raphael Morris, a csoport vezetője, aki kifogásolta azt is, hogy a zsidók csupán a nap meghatározott óráiban léphetnek be a területre, akkor is csak rendőri kísérettel. Emellett semmi jelét sem mutathatják annak, hogy imádkoznak. Ezzel szemben a muszlimoknak szabad bejárása van a Templom-hegyre, időbeli megkötés rájuk nem vonatkozik, és szabadon imádkozhatnak – írja a The Times of Israel cikkére hivatkozva a Hetek.hu.

A cikk szerint a „Visszatérés a Templom-hegyre" nevű zsidó csoport tagjainak képzése egy jeruzsálemi lakásban folyik, ahol megtanítják őket a hagyományos muszlim öltözet viselésére, az imaszőnyeg használatára, sőt, még a Koránról szóló irodalmat is visznek magukkal, így téve még meggyőzőbbé álcájukat. Az oktatók arra is kiképzik őket, hogyan utánozzák a muszlim ima során szokásos mozdulatokat, miközben valójában zsidó szertartást végeznek.

A Templom-hegy a zsidók legszentebb, egyúttal az iszlám világ harmadik legszentebb helye. Voltaképpen ez az izraeli-palesztin konfliktus érzelmi,  spirituális epicentruma. A Templom-hegy körüli konfliktusok vezettek még május elején a 11 napos gázai háborúhoz is.

A Hetek.hu cikke teljes terjedelmében IDE KATTINTVA olvasható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek