Dr. Grósz Andor: Hadházy Ákos és Novák Előd nem a jó ügyet képviselték

2023. Október 29. / 12:52


Dr. Grósz Andor: Hadházy Ákos és Novák Előd nem a jó ügyet képviselték

– A magyar parlament arról szavazott, hogy elítéljen egy terrorszervezetet. Ez volt a kulcsa a határozattervezetnek. A két képviselő, aki nemmel szavazott, Hadházy Ákos és Novák Előd nem a jó ügyet képviselték, amikor nem ítélték el azt a terrorszervezetet, amely ártatlan embereket gyilkolt meg. Nem vették figyelembe, hogy az erőszak erőszakot szül – nyilatkozta a Hírklikk.hu portálnak a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke.

Amint arról honlapunkon is beszámoltunk:  a magyar Országgyűlés politikai nyilatkozatban ítélte el a Hamász Izrael ellen intézett terrortámadását, és együttérzését fejezte ki azok felé, akik elszenvedték a támadásokat, elveszítették hozzátartozójukat, szeretteiket. A kormánypárti frakcióvezetők által benyújtott javaslatot 168 igen, két nem szavazattal és négy tartózkodás mellett fogadta el a parlament.

A négy tartózkodó szavazatot a Mi Hazánk  négy képviselője adta le, a két nem szavazat pedig a független Hadházy Ákostól  és Novák Elődtől  (Mi Hazánk) származott. Hadházy Ákos közölte: az Izrael budapesti nagykövetének írt levelében biztosította a diplomatát arról, hogy együttérez az áldozatokkal, és nem vonja kétségbe Izrael önvédelemhez való jogát, de szerinte „a politikai nyilatkozat olyanokkal ijesztgeti a magyarokat, hogy az Európába »ellenőrzés nélkül, nagy számban beengedett« migránsok közt ott vannak »a Hamász és más terrorszervezetek megbízottjai«; ez pedig szerinte »a felelőtlen és elhibázott migrációs politika egyenes következménye«".

Az ügyről a Hírklikk.hu megkérdezte dr. Grósz Andor Mazsihisz-elnököt, aki elmondta: egy demokratikus parlamentben a képviselők saját belátásuk szerint fejezik ki véleményüket, hozzáállásukat, a társadalomnak azonban joga van arra, hogy szavazataik alapján alkosson véleményt ezekről a képviselőkről. 

Dr. Grósz Andor kifejtette: „nem kell összekeverni dolgokat. Akkor, amikor egy terrorszervezetet elítélünk, azt ne keverjük össze a migráció ügyével, mert elviszi a hangsúlyt a kérdés lényegéről és mondanivalójáról. Ha Hadházy Ákos csak a határozat egyik részével értett egyet, akkor tartózkodhatott volna, mint ahogy ezt más képviselőtársai is megtették".

Az elnök úgy látja: a magyar parlament arról szavazott, hogy elitéljen egy terrorszervezetet, ez volt a kulcsa a határozattervezetnek. A két képviselő, aki nemmel szavazott, Hadházy Ákos és Novák Előd szerinte nem a jó ügyet képviselték, amikor nem ítélték el azt a terrorszervezetet, amely ártatlan embereket gyilkolt meg. 

A teljes írás itt olvasható el.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek