Ezeket a filmeket díjazták az idei ZsiFi-n

2023. December 03. / 19:55


Ezeket a filmeket díjazták az idei ZsiFi-n

A ma este véget érő 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál négy díját osztották ki tegnap este a Három Holló kávéházban. A szervező JCC Budapest – Bálint Ház által a zsidó közösségből felkért zsűritagok ezúttal négy kategóriában osztottak ki díjat, s hogy melyik lett a közönségdíjas alkotás, az majd a fesztivál lezárása után derül ki.

A JCC Budapest – Bálint Ház sajtóközleménye szerint a diákzsűri (Surányi-Korvin Hanna, Hajdu Rozi, Pattogató Manó, Mokalis Jorgos) idén négy filmből választhatott, melyek közül a Cinema Sabaya című izraeli játékfilm nyert.

A Legjobb Rövidfilm díjat idén az A kedvenc lány (The favourite daughter) című, amerikai film kapta, a zsűri tagjai voltak: Ausztrics Andrea, Deák Dániel és Bálint Dániel. 

A bírálók egy különdíjat is kiosztottak az október 7-i, palesztin terroristák által elkövetett mészárlásban meggyilkolt izraeli rendező, Yahav Winner (címlapképünkön) rövidfilmjének, amelynek címe: A fiú (The boy). 

A Bis 120! díjat a Névtelen étterem – egy unortodox komédia (No name restaurant) című német film érdemelte ki, zsűritagok: Vadász Magda, Keleti Éva és Pál Tibor. 

A Bálint Ház közösségi díjat Ledniczky Lívia, Sárosi Bogáta és Bíró Eszter az Haute couture című, francia filmnek ítélte oda.

Forrás: JCC Budapest – Bálint Ház. Címlapkép: a tragikusan fiatalon meggyilkolt Jahav Winner

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek