Emlékfát ültetnek Schweitzer József főrabbi tiszteletére Veszprémben

2023. Szeptember 20. / 12:36


Emlékfát ültetnek Schweitzer József főrabbi tiszteletére Veszprémben

A veszprémi Sétafesztivál alkalmából emlékfát ültet az áldott emlékű Schweitzer József országos főrabbi tiszteletére a helyi holokauszt emlékműnél a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE). A család nevében Schweitzer Gábor, a város képviseletében Porga Gyula polgármestere mond beszédet. A rendezvény szeptember 29-én, jövő pénteken 11 óra 30 perckor kezdődik. 

Az 1922-ben született és 2015-ben elhunyt Schweitzer József Széchenyi-díjas tudós, vallástörténész, egyetemi tanár, országos főrabbi a magyar neológia kiemelkedő alakja volt. Tudományos tevékenysége, rabbinikus munkája és rabbivá lett tanítványai révén az emléke és szelleme máig élő és eleven a magyar zsidó közösségben.

A főrabbi tiszteletére a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE)  emlékfát ültet szeptember 29-én, pénteken 11 óra 30 perckor a veszprémi holokauszt emlékmű előtt (cím:  Brusznyai Árpád u. 4. szám). 

A résztvevőket Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke köszönti, beszédet mond Porga Gyula, Veszprém város polgármestere, míg a család nevében Schweitzer Gábor emlékezik a felejthetetlen tudósra.

(Címlapfotó: Thaler Tamás – Wikipédia)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek