Izraelben megnőtt a kibertámadások száma október hetedike óta

2023. Október 30. / 17:43


Izraelben megnőtt a kibertámadások száma október hetedike óta

A Hamász palesztin terrorszervezet Izrael ellen október 7-én elkövetett terrortámadása óta 18 százalékkal nőtt a kibertámadások száma a Zsidó Államban. Az internetes támadások több mint a fele az izraeli kormányzati szektor ellen irányult. 

A hardveres tűzfalakra szakosodott izraeli-amerikai vállalat, a Check Point nevű IT-biztonsági cég hétfői bejelentése szerint 18 százalékkal megnőtt a kibertámadások száma Izraelben, és ezeknek több mint fele a kormányzati szektor ellen irányult.

A cég által kifejlesztett program hálózatokon, mobiltelefonokon és a felhőn keresztüli kibertámadások ellen biztosít védelmet az előfizetők számára. A támadások októberi magas száma miatt a vállalat a vártnál magasabb profitról számolt be a harmadik negyedévben, és előfizetői számának is több mint 10 százalékkal megnőtt.

A Check Point vezérigazgatója, Gil Shwed rámutatott, hogy a cégek hozzáállása megváltozott: míg egy évvel korábban a frissítés helyett csak meghosszabbították a tűzfal működését, most pozitív változásokat lát, és reményei szerint ez az üzleti trend a következő pár negyedévre is kihatással lesz.

MTI via HVG.hu

Címlapkép: Darwin Laganzon – Pixabay

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek