A Hamász terrorszervezet videófelvételt tett közzé a magyar-izraeli túszról

2024. Április 28. / 12:10


A Hamász terrorszervezet videófelvételt tett közzé a magyar-izraeli túszról

Az iszlamista Hamász terrorszervezet videófelvételt tett közzé szombaton két, október 7-én elhurcolt izraeli túszról, köztük a magyar-izraeli kettős állampolgárságú Omri Miranról.

A 47 éves Omri Mirant, két kislány édesapját a Nahal Óz kibucban található otthonából vitték el a terroristák a Gázai övezetbe, ahonnan azóta, egészen szombatig nem volt róla életjel. Egyik kislánya csak féléves volt elrablásakor.

Miran mellett a 64 éves amerikai-izraeli kettős állampolgárról, Keith Siegelről is közzétettek egy felvételt.

Omri Miran és Keith SiegelOmri Miran és Keith Siegel

Nem egyértelmű, hogy mikor rögzítették a képsorokat, de Miran a videón azt mondja, hogy már 202 napja tartják fogva, Siegel pedig a jelenleg is tartó pészah ünnepét említi meg, ami arra utal, hogy a közelmúltban készülhettek a felvételek.

Ezeken a túszok családjukhoz és az izraeli kormányhoz szólnak, szeretetükről biztosítják hozzátartozóikat, és a kiszabadulásukat szolgáló egyezmény megkötését szorgalmazzák.

„Keith Siegel és Omri Miran életjele a legvilágosabb bizonyítéka annak, hogy az izraeli kormánynak mindent meg kell tennie még a függetlenség napja előtt az összes elrabolt visszajutásáról szóló megállapodás jóváhagyásáért. Az élőket rehabilitálni kell, a meggyilkoltakat pedig méltóképpen eltemetni” – emelte ki az elraboltak családjainak központja a videók közzététele után. (MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek