Izraeli bringás remények az idei Tour de France-ra

2022. Június 09. / 15:06


Izraeli bringás remények az idei Tour de France-ra

Az Izrael pro-tour országúti kerékpár csapata az Israel Startup Nation a 2022 es szezon elején nevet változtatott. Az idén már Israel Premier Tech-nek hívják. Silló Sándor írása.

Az első komoly siker is megvolt már ezen a néven… 

izrael-tour-22-sillo-2.jpeg

A kazah Astana csapat belső hatalmi harcai indították el azt a földcsuszamlást, amely az izraeli csapathoz is elért. De a mieink szerencsésen jöttek ki ebből. A kanadai Premier Tech cég és a másik főszponzor, a Kazah állam folyamatos konfliktusai szakadáshoz vezettek.

A csapat két sztárját a kanadai Hugo Houle-t és a dán Jacob Fuglsangot már korábban megkereste az izraeli csapat, de a bizonytalan helyzetben nem mertek dönteni.

Féltek tőle, hogy két szék között a pad alá huppannak. Ígéretet tettek Jean Bélangernek a kazah csapat kanadai társ szponzorának, hogy ha lép, együtt lépnek…

Itt jön be a képbe egy másik kanadai Sylvan Adams, aki az akkor még Startup Nation néven jegyzett izraeli csapat tulajdonosa… Hosszú egyezkedés zajlott a színfalak mögött és végül a fúzió összejött. Ez azt jelentette, hogy a nagy körversenyek rutinos sztárja Jacob Fuglsang is a csapat tagja 2022-től.

Israel Premier Tech, ízlelgessük az új csapat nevét!

A legtarkább, legtöbb nemzetet felsorakoztató csapat a miénk. A kanadai és izraeli versenyzők mellet még 13 országból verbuválódott a csapat.

Ha a bringásokat kiszolgáló team névsorát is hozzá vesszük 20 ország zászlója díszíti a csapat oldalát. „Ez egy olyan csapat, ahol rögtön éreztem, hogy könnyen be tudok majd illeszkedni. - nyilatkozta az első napokban Fuglsang.

“Nagyon tetszik a hangulat a csapatban. Olyan, mint egy család. Az Astanában sem volt semmi konfliktusom, de ott klikkek voltak. Egy nagy csoport kazah, akikkel nehéz volt kommunikálni. Egy szorosan összetartozó spanyol csoport és a „többiek”.

Itt az Israel Premier Technél más a helyzet. A hivatalos nyelv az angol, és nincsenek nyelvi klikkek, ahhoz túl kevesen vagyunk egy-egy nemzetből. A kanadaiak is vagy angol vagy francia anyanyelvűek. De ez a soknyelvűség nem zavarja a munkát. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, hogy a karrierem így alakult, a tavalyi bizonytalan év után.”

A Giron még nem állt rajthoz Fuglsang de a Tour de France-ot felvezető egyik francia “klasszikuson” a Mercan'Tour Classic-on már ott volt.

Ő és csapattársa, Michael Woods végig bírta az iramot a szökésben lévőkkel, sőt az utolsó emelkedőn a Col de Couillole-n Fuglsang robbantott, és az utolsó 7 kilométeren szerzett előnyével magabiztosan nyerte meg a versenyt. A második helyért az utolsó méterekig komoly harc folyt, de a hajrában Michael Woods erősebb volt, a FDJ versenyzőjénél, David Gaudunál így a dobogó első két fokán az Israel Premier Tech versenyzője állt a Mercan’tour Classikon.

Fuglsang sikere komoly remény a csapatnak a közelgő Tour de France-ra.

A csapat másik nagy neve Chris Froom tavaly végigbetegeskedte az évet, versenyeket hagyott ki, vagy a teljes felépülés előtt elindult, sérülések hátráltatták a felkészülését, de mégis bizakodó.

Az izraeli csapat álomforgatókönyve az, hogy a 37 éves „veterán” annyira formába lendül a hátralévő hetekben, hogy a team vezetése jó lelkiismerettel jelöli majd őt is francia körversenyre. A két „tour-menő” mellé komoly csapatból válogathat majd az új csapat vezetősége.

Van remény egy-egy szakaszgyőzelemre, sárga trikóra, vagy egy top 10-es helyre az összetettben.

Hajrá, a Tour-ra, Israel Premier Tech!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek