Címkék

Nógrádi Gergely főkántor

Élet + forma / 2024. Január 21. / 09:29

Madách-díjas lett a Frankel Zsinagóga főkántora, Nógrádi Gergely

A Madách Imre születésének 201. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Madách-díjban részesült dr. Nógrádi Gergely. A legrangosabb vidéki alapítású díjat Fülöp Attila államtitkár és Skuczi Nándor vármegyei közgyűlési elnök adta át Frankel Zsinagóga főkántorának, aki világszerte koncertező művész, emellett ötvenhét könyv szerzője.

Élet + forma / 2024. Január 17. / 18:57

Rangos elismerésben részesül Nógrádi Gergely főkántor a Madách-ünnepség alkalmából

Madách Imrére emlékeznek születésének 201. évfordulója alkalmából pénteken Balassagyarmaton. A hagyományos vármegyei rendezvényen idén az íróról készült könyvet és filmet is bemutatják. Az ünnepség keretében veheti át az ez évi Madách-díjat Nógrádi Gergely operaénekes, főkántor, író, újságíró, valamint a salgótarjáni Balassi Bálint Megyei Könyvtár.

Oktatás / 2023. December 04. / 11:07

A „Fazekas” diákjai győztek a Budapesti Zsidó Hitközség országos vetélkedőjén

2019 óta minden évben nagy sikerrel kerül megrendezésre hazánk legnépszerűbb zsidó tematikájú vetélkedője. December 3-án ötödszörre gyűltek össze a csapatok az ország különböző iskoláiból, ezúttal a Frankel Zsinagóga Micve Klubjában, hogy írásbeli és szóbeli vizsgákon adjanak számot a zsidó vallással kapcsolatos tudásukról.