Madách-díjas lett a Frankel Zsinagóga főkántora, Nógrádi Gergely

2024. Január 21. / 09:29


Madách-díjas lett a Frankel Zsinagóga főkántora, Nógrádi Gergely

A Madách Imre születésének 201. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Madách-díjban részesült dr. Nógrádi Gergely. A legrangosabb vidéki alapítású díjat Fülöp Attila államtitkár és Skuczi Nándor vármegyei közgyűlési elnök adta át Frankel Zsinagóga főkántorának, aki világszerte koncertező művész, emellett ötvenhét könyv szerzője.

Fotó: Makrai RichárdFotó: Makrai Richárd

Az idén hatvan éve alapított Madách Imre Díjat a kulturális, művészeti életben legeredményesebben tevékenykedő íróknak, zeneművészeknek, képzőművészeknek és színházművészeknek ítélik oda. A díjjal járó emlékplakettet korábban olyan tekintélyes művészek kapták meg, mint Jankovics Marcell, Lukács Margit, Keresztury Dezső, Kass János, Sinkovits Imre, Szinetár Miklós, Hubay Miklós, Ránki György, Berek Katalin, Koltai Róbert, Huszti Péter és Vámos László.

A főkántor, nagy sikert aratott köszönőbeszédében, kiemelte: az elismerésben részesülés mellett azt is a kivételes megbecsültség jelének tartja, hogy a Vármegyei Közgyűlés tagjai párthovatartozástól és világnézettől függetlenül, egyhangúlag ítélték meg számára a díjat. Hozzátette továbbá: a kitüntetés adományozása, személye révén, jelentőségteljesen szimbolizálja a többségi magyarság és a kisebbségi zsidóság harmonikus és gyümölcsöző együttélését.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Binjomin rabbi: Mózes felelősségteljes vezető
Kultúra
Minden, ami Purim: Ünnep győzelmi mámorban