Radnóti nyomában a versvándorral

2021. Augusztus 10. / 11:51


Radnóti nyomában a versvándorral

Filmvetítés és beszélgetés Tóth Péter Lóránt versvándorral, 2021. augusztus 23-án, hétfőn este 6 órától a Bálint Házban (Budapest, VI. ker., Révay u. 16.) A beszélgetés házigazdája Kácsor Zsolt újságíró.

Radnoti_Event_1920x1005 (002).jpg

25 nap, 3 ország, 850 kilométer. Az erőltetett menet útvonala Bortól Abdáig. Tóth Péter Lóránt kunszentmiklósi tanár, versvándor Radnóti Miklós születésének 110. és halálának 75. évfordulója alkalmából gyalogos verszarándoklatra vállalkozott a tragikus sorsú költő és a többi ártatlanul elhurcolt bori munkaszolgálatos emlékére. 2019. augusztus 31. és szeptember 24. között járta végig az „erőltetett menet" útját Bortól Abdáig, gyalogosan megtéve 850 kilométert. 

Az utat később a „Lélek vagyok, élni szeretnék!" című előadásában mutatta be, vállalkozásáról a szabadkai Pannon RTV dokumentumfilmet és egy 13 részes sorozatot készített „Radnóti nyomában" címmel. A film első díjat kapott a szerbiai Medijakult Fesztiválon, a VIII. Savaria Filmfesztiválon pedig különdíjas lett.  A film nemrégiben megosztott első díjat kapott a Duna Televízió által meghirdetett nemzetközi filmfesztiválon, a "Külhoni Találkozások – Kós Károly Televíziós és Rádiós Szemlén.

Radnóti nyomában – dokumentumfilm. Rendezte: Herczeg Zsolt. Operatőrök: Szalai Adrián és Lukács Attila. Időtartam: 60 perc.

A Zsidó Kulturális Fesztivál és a Bálint Ház közös programja.

INGYENES PROGRAM
REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek