Eva Virsik zongoraművész a zsidó felmenői emlékére ad koncertet Zalaegerszegen

2023. Szeptember 01. / 16:13


Eva Virsik zongoraművész a zsidó felmenői emlékére ad koncertet Zalaegerszegen

A Pozsonyban született Eva Virsik mindössze 4 évesen debütált a nyilvánosság előtt a szlovák televízióban, és 6 évesen nyerte élete első zenei versenyét. A művésznő egy hangverseny erejéig visszatér magyar zsidó ősei földjére, és szeptember 13-án Zalaegerszegen ad koncertet a felmenői – köztük a zalaegerszegi zsidó temetőben nyugvó dédnagymamája – emlékére. A rendezvényt a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség szervezi.

A nemzetközileg elismert szlovák zongoraművész, Eva Virsik első alkalommal ad koncertet Magyarországon, holott a művésznő már bejárta szinte az egész világot. Fellépet az Egyesült Államokban, Ázsia számos országában, Európában pedig – a szülőhazáján, Szlovákián kívül – koncertezett többek között Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Görögországban és Oroszországban is.

A Zalaegerszegi Zsidó Hitközség által szervezett koncert a ma Városi Hangverseny- és Kiállítóteremként működő egykori zalaegerszegi zsinagógában lesz szeptember 13-án, szerdán délután 6 órától. A koncerten Chopin, Liszt, Rahmanyinov és Schumann művei hangzanak el. Eva Virsik a hangversenyt a több, mint száz évvel ezelőtt Zalaegerszegen élt ősei emlékére adja, többek között a dédnagymamája tiszteletére, aki a helyi zsidó temetőben nyugszik.

A rendezvény fővédnöke Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, műsorvezető Schmidt Orsolya. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
„Ha törvényeim szerint jártok...”
2024. Május 30. / 08:42

„Ha törvényeim szerint jártok...”