Eva Virsik zongoraművész a zsidó felmenői emlékére ad koncertet Zalaegerszegen

2023. Szeptember 01. / 16:13


Eva Virsik zongoraművész a zsidó felmenői emlékére ad koncertet Zalaegerszegen

A Pozsonyban született Eva Virsik mindössze 4 évesen debütált a nyilvánosság előtt a szlovák televízióban, és 6 évesen nyerte élete első zenei versenyét. A művésznő egy hangverseny erejéig visszatér magyar zsidó ősei földjére, és szeptember 13-án Zalaegerszegen ad koncertet a felmenői – köztük a zalaegerszegi zsidó temetőben nyugvó dédnagymamája – emlékére. A rendezvényt a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség szervezi.

A nemzetközileg elismert szlovák zongoraművész, Eva Virsik első alkalommal ad koncertet Magyarországon, holott a művésznő már bejárta szinte az egész világot. Fellépet az Egyesült Államokban, Ázsia számos országában, Európában pedig – a szülőhazáján, Szlovákián kívül – koncertezett többek között Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Görögországban és Oroszországban is.

A Zalaegerszegi Zsidó Hitközség által szervezett koncert a ma Városi Hangverseny- és Kiállítóteremként működő egykori zalaegerszegi zsinagógában lesz szeptember 13-án, szerdán délután 6 órától. A koncerten Chopin, Liszt, Rahmanyinov és Schumann művei hangzanak el. Eva Virsik a hangversenyt a több, mint száz évvel ezelőtt Zalaegerszegen élt ősei emlékére adja, többek között a dédnagymamája tiszteletére, aki a helyi zsidó temetőben nyugszik.

A rendezvény fővédnöke Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, műsorvezető Schmidt Orsolya. A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek