Címkék

Ronald S. Lauder

Közélet / 2024. Január 12. / 08:22

Ronald S. Lauder: Nincs valóságalapja az Izraelt népírtással vádoló beadványnak

Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke nyilatkozatot adott ki a Nemzetközi Bíróságon kezdődött eljárásról. Ebben tisztázni kívánja, hogy a dél-afrikai kormány kérelme jogilag is alaptalan, mert tévesen vádolja Izraelt népirtással a Hamász október 7-i támadására adott önvédelmi hadműveletek okán.

Izrael / 2023. Október 20. / 10:20

Biden Izrael katonai támogatása mellett érvelt, Lauder a pápához fordult

Ukrajna és Izrael támogatásának fokozása és az Egyesült Államok globális vezető szerepe mellett érvelt Joe Biden a washingtoni idő szerint csütörtök este tartott rendkívüli tévébeszédében. Ugyancsak tegnap Ferenc pápával találkozott Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke, és arra kérte a katolikus egyházfőt, hogy segítsen a Hamász által fogságban tartott izraeli túszok kiszabadításában.

Mazsihisz hírek / 2023. Október 19. / 14:51

A Mazsihisz elnöke a WJC rendkívüli vezetőségi ülésén Horvátországban

A héten rendkívüli vezetőségi ülést tartott Zágrábban a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC), amelynek fő témája a Hamász terrorszervezet által kirobbantott háború hatása volt a világ zsidó közösségeire. A tanácskozáson – amelyen kidolgoztak egy 8 pontos akciótervet – részt vett dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke, aki megbeszélést folytatott Ronald S. Lauderrel, a WJC elnökével is.