Címkék

Konferenca

Tudomány / 2024. Május 15. / 16:06

A holokauszt-megemlékezés terei – meghívó konferenciára

A Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány A holokauszt muzealizációjának recens kihívásai. Múzeumok és emlékhelyek: a holokauszt-megemlékezés terei címmel rendez nemzetközi konferenciát május 30-31-én. A tanácskozáson a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kultúra / 2024. Május 06. / 17:45

A holokauszt és emlékezés kultúrája napjainkban: konferencia és kulturális fesztivál Debrecenben

A Debreceni Zsidó Hitközség és a Közép- és Kelet-Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesülete szeretettel meghívja és várja Önt a Zsidó Kulturális Napokkal egybekötött Debrecen és határon túli testvérhitközségeinek XXV. Nemzetközi Konferenciájára 2024.május 9. és 12 között. (Debrecen, Pásti u.4.)

Közélet / 2024. Február 06. / 22:52

Szabadságharcosok vagy terroristák? A Hamásztól a Hezbollahig

Mi az a globalizált terrorizmus? Hol kezdődik és végződik a média felelőssége a közel-keleti konfliktusok interpretációjában? Miért nem lesz béke Izrael és az arab terrorcsoportok között? Többek között ezekről kérdeztük Kaiser Ferencet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét a Rubicon Intézet által szervezett, Izraeli-arab kapcsolatok és konfliktusok című konferencián.

Tudomány / 2024. Január 29. / 15:39

Száz Pál író, irodalmár lesz az idei Schweitzer-díj kitüntetettje

A Schweitzer József néhai országos főrabbi, az Országos Rabbiképző Intézet igazgatója emlékére alapított emlékdíjat idén Száz Pál irodalmár kapja. A kitüntetést a Magyar Hebraisztikai Társaság Schweitzer-lectures című konferenciáján adják át február 1-jén, csütörtökön.

Tudomány / 2023. November 21. / 12:23

A tényfeltáró újságírástól a vészkorszak történetírásáig – Lévai Jenő Emlékkonferencia

A tényfeltáró újságírástól a vészkorszak történetírásáig című konferencia 2023. November 24-én, pénteken délelőtt 9 órától kerül megrendezésre az ELTE ÁJK Kari Tanácsteremben (Budapest V. kerület, Egyetem tér 1-3.) A konferenciát az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék szervezi.