Ünnepeljük együtt Louise Glück irodalmi Nobel-díját!

2020. December 04. / 08:39


Ünnepeljük együtt Louise Glück irodalmi Nobel-díját!

Az idei irodalmi Nobel-díj kitüntetettje Louise Glück amerikai költőnő, aki anyai ágon Oroszországból kivándorolt zsidó családból származik, míg apai nagyszülei emigráns magyar zsidók voltak.  A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) és a budapesti Örkény István Könyvesbolt élő adást szervez a díjátadás tiszteletére, s egyenesben kapcsolják majd a Stockholmi Királyi Akadémiát is december 10-én.


A Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) és az Örkény István Könyvesbolt az idei Nobel-díjak átadásának alkalmából internetes élő adást szervez az Egyesült Államokban élő Louise Glück tiszteletére. A műsorban a költőnő verseit Takáts Andrea színművész, Márkus Luca és Rudolf Szonja frissen végzett SZFE hallgatók olvassák fel. 

A friss irodalmi Nobel-díjas munkásságáról Branczeiz Anna és Szlukovényi Katalin műfordítóval Mélykúti Ilona beszélget. Közben élőben kapcsolják majd a Stockholmi Királyi Akadémiát a díjátadásról.

Az élő adást a Mazsike, Budapest JCC – Bálint Ház és az ÖrkényKönyvesbolt Facebook oldalán követhetik. Aki lemaradna az egyenes adásról, a műsort felvételről, ismétlésben megtekinthető lesz december 11-én, pénteken 16 órakor.

Az esemény Facebook-oldala ide kattintva érhető el.

A Mazsihisz.hu méltató írása ide kattintva olvasható.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Pészah 2024: ünnepi fogalomtár
2024. Április 21. / 12:20

Pészah 2024: ünnepi fogalomtár

Izrael
Jichák Hercog: „Az igazi hősök az anyák”