2021. 06. 18. | 8 Támuz 5781
Gyengénlátó verzió

Koronavírus

Koronavírus / 2021. Június 01. / 15:56

Koronavírustól a társadalmi gyógyulásig: mi van (lesz) velünk?

A napokban már ajánlottunk egy remek videót abból az online programsorozatból, amelyet a JCC Budapest – Bálint Ház és a Limmud Magyarország állított össze sávuótra, s amelynek egyes műsorai már elérhetők a YouTube videómegosztón. Most azt a – Limmud által szervezett – beszélgetést ajánljuk, amely a társadalmi gyógyulás „fázisait” járta körbe, s arra a kérdésre kereste a választ, hogy milyen kihívásokkal nézünk szembe a világjárvány után.

Koronavírus / 2021. Május 04. / 09:05

Koronavírusos? Az izraeli okostelefonos app megmondja

Egyre közelebb a szélesebb körű gyakorlati bemutatkozáshoz egy izraeli startup vállalkozás, a Vocalis Health nevű cég mesterséges intelligenciával működő, különleges hangfelismerő rendszere, amely már a beszédük alapján kiszűrheti a koronavírussal fertőzötteket.

Koronavírus / 2021. Április 29. / 12:52

Hamarosan kezdődik a 16-18 évesek oltása, regisztráljanak!

Az állami oltásprogram keretében rövidesen megkezdődik a 16-18 éves korosztály koronavírus elleni tömeges oltása. Kérjük, mindenki regisztrálja érintett családtagjait, és ne mulasszák el felhívni rokonaik, barátaik, ismerőseik figyelmét az oltásra!

Koronavírus / 2021. Április 06. / 09:36

Izraeli kutatás: Az oltás megvédi a be nem oltott gyerekeket is

Az egyik legnagyobb, 1,95 millió taggal rendelkező izraeli egészségügyi biztosító, a Maccabi Health Services adatait megvizsgálva a kutatók megállapították: a Pfizer/BionTech vakcinája a közösségekben megvédte azokat is a megfertőződéstől, akik nem voltak beoltva, így a velük élő, még be nem oltott gyermekeket is.

Koronavírus / 2021. Március 10. / 19:15

A Mazsihisz Szeretetkórházában vallási hovatartozás nélkül oltjuk be a vakcinára jogosultakat

Mint dr. Shemesh Assaf főigazgató érdeklődésünkre elmondta: március 11-12-én, csütörtökön és pénteken fogadják az Amerikai úti oltópontra behívóval érkező állampolgárokat. A kórház vezetője felhívta a figyelmet: csak azok kaphatnak oltást a Szeretetkórház oltópontján, akik regisztráltak, a hivatalos oltási névjegyzékben szerepelnek, és a Szeretetkórháztól előzetesen értesítést kaptak a mostani oltási akcióra.

Koronavírus / 2021. Március 05. / 08:46

Mazsihisz Szeretetkórház: Oltópontként a vírus ellen

A hétvégi tömeges oltási akcióban 101 kórház vesz részt az országban összesen 433 oltóponttal. Ezek között immár ott van a Mazsihisz budapesti Szeretetkórháza is, hiszen a zsidó hitközség fontosnak tartja, hogy szerepet vállaljon a magyar lakosság védettségének biztosításában. Az oltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók következnek az Amerikai úti intézmény Facebook oldaláról.