Vájésev, gyertya 12.08. 15:34, kimenete: 12.09. 16:45
23.12.05. | 22 Kiszlév 5784
Gyengénlátó verzió

Koronavírus

Koronavírus / 2022. Március 28. / 11:20

Koronavírusos lett Naftali Bennett izraeli miniszterelnök

„A kormányfő jól érzi magát, és otthonából folytatja a napirend szerinti munkáját” – közölte hivatala. Bennett hétfő délelőtt helyzetértékelést tart távmunkában a vasárnap esti haderai terrortámadást követően a védelmi miniszter, a belbiztonsági miniszter, a vezérkari főnök, a Sin Bet belbiztonsági szolgálat vezetője, és más biztonsági vezetők részvételével.

Koronavírus / 2022. Február 22. / 17:12

Izraelben meghaladta a tízezret az elhunytak száma

Az izraeli egészségügyi minisztérium honlapja szerint 10 003-an haltak meg a koronavírus okozta betegségben a járvány öt hullámában 2020 februárja óta. Az elmúlt hét napban 189-en vesztették életüket, ami 51,7 százalékos csökkenést jelent az előző hét naphoz képest.

Koronavírus / 2022. Január 25. / 18:48

Negyedik oltást javasol az egészségügyi tanácsadó testület Izraelben

A koronavírus elleni negyedik oltás engedélyezését javasolja az egészségügyi tanácsadó testület minden öt hónapnál régebben oltott ember számára Izraelben – jelentette ma a katonai rádió. Legalább háromszor kisebb eséllyel lesznek súlyos betegek azok, akik négyszer vették fel a koronavírus elleni védőoltást, és kétszer védettebbek a megfertőződéssel szemben is.

Koronavírus / 2022. Január 12. / 21:31

Izraelben – újabb rekordfertőződés mellett – csökkentették a karantén idejét

Izraelben újabb rekordot mértek a járvány megjelenése óta az új fertőzöttek számában, és csökkentették a kötelező házi karantén időtartamát – jelentette a helyi média szerdán. Az egészségügyi miniszter bejelentette: az ötödik, viharos járványhullámot okozó omikron vírusváltozatnál nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egy hét után is fertőz, és ezért az eddigi tízről hét napra csökkentették a fertőzöttek kötelező otthoni karanténjának idejét.

Koronavírus / 2022. Január 09. / 10:49

Izraelben kétszáz fölé emelkedett a súlyos Covid-betegek száma

Kétszáz fölé emelkedett a súlyos Covid-betegek száma Izraelben a rohamosan terjedő omikron-vírusváltozat okozta ötödik járványhullámban - jelentette ma a helyi média. A szombati ünnepnapon a szokásosnál sokkal kevesebb, mintegy 150 ezer teszt elvégzésével 17 521 újabb izraeli bizonyult vírushordozónak – ez 2020 októbere óta a legmagasabb napi szám –, és közel 12 százalékra emelkedett a pozitív tesztek aránya.

Koronavírus / 2022. Január 07. / 10:57

Izraelben megszűnik az utazási tiltólista

Izrael megszünteti az utazási tiltólistát, az izraeliek bárhova utazhatnak, és az érvényes oltási igazolvány birtokában nem kell hét napra karanténba vonulniuk – jelentette a ynet, a Jediót Ahronót című újság hírportálja. Ezen a tiltólistán az USA, az Egyesült Királyság, az Arab Emírségek, Etiópia, Törökország, Tanzánia és Svájc szerepelt.

Koronavírus / 2022. Január 05. / 20:37

Az omikron miatt Izrael változtat a tesztelési politikáján

Izraelben ma bejelentették, hogy felülvizsgálják az ország koronavírus-tesztelési politikáját, mivel az omikron-variáns terjedése miatt a fertőzések száma folyamatosan nő és ennek következtében a tesztek iránti kereslet is – írja az Új Kelet online kiadása. A részleteket Nitzan Horowitz (címlapképünkön) egészségügyi miniszter ismertette.

Koronavírus / 2021. December 31. / 13:12

Izraelbe érkezett a Pfizer tablettájának első szállítmánya

A Paxlobid nevű gyógyszert szállító repülőgép csütörtökön délben landolt a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. Az orvosság megakadályozza a súlyos betegség kialakulását, a fertőzöttek állapotának romlását.

Koronavírus / 2021. December 20. / 15:23

Koronavírus: Magyarország a tiltott országok listáján Izraelben

A koronavírus-járvány miatt szerdától az izraelieknek újabb tíz országba (köztük Magyarországra) tiltotta meg a beutazást az izraeli kormány. A tiltott „piros" országokat – köztük tehát Magyarországot – Izraelből december 22-től csak kivételes kormánybizottsági engedéllyel lehet felkeresni. A korlátozásokat legalább december 29-ig fenntartják.

Koronavírus / 2021. December 13. / 08:43

Izraelben Magyarországról is regisztráltak omikron-fertőzöttet

Izraelben az omikron vírusváltozat terjedése és az R fertőzési együttható fokozatos emelkedése miatt már a koronavírus-járvány ötödik hullámának kitörését próbálják megfékezni. Az országban 55 esetben azonosították az omikron vírusváltozatot, a fertőzöttek között vannak Magyarországról érkezettek is.

Izrael / 2021. December 09. / 16:06

Izrael: július óta először csökkent száz alá a súlyos Covid-betegek száma

Július, azaz a koronavírus-járvány negyedik hullámának helyi megjelenése óta először csökkent száz alá a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség súlyos eseteinek száma Izraelben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet csütörtökön.

Koronavírus / 2021. December 01. / 13:21

Fánk jár az oltás mellé

A nemzeti oltási program keretében a Mazsihisz Amerikai úti Szeretetkórháza is várja az oltakozni vágyókat, minden nap reggel 7 és este 7 óra között, előzetes regisztráció nélkül. Ezen a héten, vagyis Hanuka hetében minden nap egy kis meglepetéssel kedveskedünk az első kétszáz paciensnek: az oltás mellé egy fánk jár, hiszen ilyenkor olajban sült finomságokat kell enni.