A Terminátor zsinagógába ment

2021. Július 04. / 10:20


A Terminátor zsinagógába ment

Arnold Schwarzenegger osztrák származású amerikai filmszínész és ex-kormányzó ezekben a napokban a szülőföldjén tartózkodik. Ha már ott van, ellátogatott a grazi zsinagógába egy régi barátja tiszteletére.


Ma lett volna kedves barátom és mentorom, Fredi Gerstl 98. születésnapja. Mivel sokat tanultam tőle a történelemről és a toleranciáról, ma megálltam annál a zsinagógánál, amelyről oly sokat mesélt nekem, hogy elmondjak érte egy imát – írta a hétvégén Arnold SchwarzeneggerFacebook-oldalán

Mint a „Terminátor” megjegyzi: ezt a zsinagógát a nácik rombolták le a Kristályéj során, de a következő generációk a templomot újjáépítették az eredeti téglaalapokra. Nézzétek csak, hogy milyen messzire tudunk jutni egy generáció alatt, s tegyétek fel a kérdést: mit tesztek érte, hogy értékesebbek és toleránsabbak legyetek az elődöknél? – zárja a posztot a világhírű színész. 

sv2.jpgGerstl és Schwarzenegger 2015-ben

Az általa említett Alfred Gerstl (1923. július 3. – 2016. november 15.) osztrák politikus és sportfunkcionárius volt, aki az 1990-es években az osztrák parlament második kamarájának házelnöki tisztségét töltötte be. Többek között neki köszönhető, hogy a testépítés és a karate oly népszerűvé vált Ausztriában az 1960-as és 1970-es években.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Közélet
A gyűlölet váltakozó tárgya
2021. Július 27. / 16:40

A gyűlölet váltakozó tárgya

Kommentek