Címkék

Tudástár

Mazsihisz hírek / 2023. Január 23. / 19:00

Már a komáromi zsinagóga is bejárható virtuálisan a Mazsihisz honlapján

Egy évvel ezelőtt, 2022 januárjában jelentette be a Mazsihisz vezetése, hogy a honlapunkon lérehozott Tudástár aloldalon digitálisan is elérhetővé tesszük zsidó kincseinket. Az adománygyűjtő felület, a zsidó tudástár, számos pedagógiai segédlet mellett három dimenzióban bejárható zsinagógákat ajánlottunk olvasóinknak, s örömmel jelentjük be, hogy immár a komáromi zsinagógában is tehetünk egy virtuális sétát.

Mazsihisz hírek / 2022. Szeptember 02. / 09:50

Már a pápai zsinagógát is bejárhatjuk virtuálisan, ki ne hagyják, csodaszép!

Örömmel számolunk be róla, hogy a honlapunkon található Tudástár aloldalon a virtuálisan bejárható zsinagógák között immár a pápai zsinagóga is megtekinthető, s ezzel hétre nőtt a virtuálisan megnézhető templomok száma az oldalon. A megvalósítás a Mazsihisz, a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület és a pápai önkormányzat közötti megállapodás eredménye. A részletekről Schmidt Orsolyát, az egyesület elnökét kérdeztük.

Mazsihisz hírek / 2022. Február 23. / 12:19

Virtuális séta a makói ortodox zsinagógában

Járjuk be együtt Magyarország csodálatos zsinagógáit! – ez alkalommal a Makói Ortodox Zsinagógában teszünk virtuális sétát.

Zsidó világ / 2022. Február 18. / 13:34

Honnan jön a kipa?

Azon a két dolgon senki sem csodálkozik, hogy a zsidók nem esznek disznót és kipában (sapkában, strájmliban) járnak, utóbbit, természetesen, csak a férfiak. Az, aki semmit sem tud a zsidókról, ezt a két dolgot tudja róluk. Azt gondolhatnánk, hogy a héber Biblia minden második oldalán a lelkünkre köti, hogy soha ne vegyük le, ha fiúk vagyunk és zsidók, a kipánkat, de természetesen egy szót sem szól semmi ilyesmiről.

Élet + forma / 2022. Február 17. / 16:38

Adakozás néhány kattintással – Limmud: Az ősök tanítása házhoz megy

A világ csak akkor lehet teljes, ha mindenki hozzáteszi a saját részét a közös dolgainkhoz. Adakozzunk fontos célok érdekében, méghozzá kényelmesen, csak pár kattintással az interneten: Ez alkalommal a Limmudot ajánljuk! Adomány.Mazsihisz.hu.

Kultúra / 2022. Február 16. / 12:10

Virtuális séta a szegedi Új Zsinagógában

A háromdimenziós technikának köszönhetően most már virtuálisan is bejárhatók Magyarország legkülönlegesebb zsinagógái a Mazsihisz Tudástárában.

Mazsihisz hírek / 2022. Február 09. / 13:35

Háromdimenziós zsinagógatúrák

Most már virtuálisan is bejárhatók Magyarország legkülönlegesebb zsinagógái a Mazsihisz Tudástárában. Néhány kattintás, és feltárul egy új világ, a zsidóság múltja és jelene három dimenzióban.