Címkék

Nyár

Zsidó világ / 2024. Július 14. / 08:24

Nyaralás alatt járjuk be Horvátország vagy Olaszország legszebb zsinagógáit is!

Sokan nem csupán a pihenésnek szentelik a nyaralásukat, hanem elmélyednek a helyi zsidó örökség és kultúra gazdag szövevényében is. Bizonyos úticélok mindkettőt kínálhatják azoknak, akiket érdekel a zsidó történelem és zsinagógaépítészet. Mutatunk pár kedvelt nyaralóhelyet, ahol az üdülővárosok és a turisták által kedvelt települések varázsát élvezve érdemes nyitott szemmel járni és felkeresni a szebbnél szebb zsinagógákat.

Zsidó világ / 2024. Július 09. / 08:41

A NÜB nyári szünetet tart, de telefonon elérhető

A Nácizmus Üldözötteinek Országos Egyesülete (NÜB) Bajza utcai irodája ezekben a hetekben zárva van, de az egyesület illetékesei az ügyeleti telefonszámokon elérhetők – tájékoztatta honlapunkat dr. Schiffer János, a NÜB elnöke.

Élet + forma / 2024. Június 06. / 11:49

Nyári kaland a Bálint Házban amerikai fiatalokkal

Idén nyáron július 7 -14 között egy egyedülálló kulturális csereprogramra invitáljuk a 14-16 év közötti fiatalokat, akik aktív résztvevői a zsidó közösségnek. 12 magyar fiatal egy egész hetet tölthet együtt a San Diegoból érkező kortársaival, hogy kapcsolatot építsenek egymással és megismerjék egy másik nemzetközi zsidó közösség életét és szokásait.