Címkék

Frankel Leó úti zsinagóga

Élet + forma / 2023. Március 14. / 18:57

Magas rangú állami kitüntetésben részesült Verő Tamás főrabbi

A magyarországi zsidó közösség érdekében végzett munkája, kiemelkedő szakmai, hitéleti és közösségépítő tevékenysége elismeréseként, a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetésben részesült Dr. Verő Tamás főrabbi. Szívből gratulálunk Tomi rabbinak!

Élet + forma / 2023. Március 12. / 20:37

Pészachra hangoló – Sirim koncert a Frankelben

Énekeljük és tanuljunk együtt a széderesti dalokat a Sirim gyermekkórussal 2023. március 31-én, péntek este 6 órakor, majd este 7 órától fogadjuk közösen a szombatot a Frankel Leó úti zsinagóga közösségével. A Sirim kórus 2018-ban alakult a Lauder Iskolában Bíró Eszter és Rév Katalin Hanna vezetésével.

Kultúra / 2023. Február 20. / 17:32

Purimi Klezmerész koncert a Frankelben, sztárvendég Nógrádi Gergely főkántor

Minden érdeklődőt sok szeretettel vár a Nyitott Baráti Kör egy fergetes Klezmerész koncertre 2023. március 5-én, vasárnap este 6 órára a Frankel Leó úti zsinagógába. A purimi koncert sztárvendége Nógrádi Gergely főkántor lesz.

Ünnepek / 2023. Február 06. / 17:52

Tu BiSvát: Fát ültetett Verő Tamás főrabbi és Berg Dániel alpolgármester

Svát hónap tizenötödike a fák újéve. Ebből az alkalomból Verő Tamás főrabbi, a Frankel-zsinagóga rabbija és Berg Dániel, a II. kerület alpolgármestere fát ültetett a Marczibányi Téri Művelődési Központ előtt. Az alpolgármester egyúttal arra biztatta a Facebookon a követőit, hogy – mivel szokás ilyenkor gyümölcsöket enni – csatlakozzanak ehhez a finom (és egészséges) tradícióhoz!

Kultúra / 2023. Január 30. / 12:34

Saly Noémi előadása és könyvbemutatója a Frankel-zsinagógában

A budapesti Frankel-zsinagóga Micve Klubjában a Nyitott Baráti Kör szervezésében Saly Noémi irodalomtörténész és Budapest-történész előadását és könyvbemutatóját rendezik meg február elsején, szerdán 18 órától. Az eseményen a szerző Törzskávéházamból zenés kávéházba című, az Osiris Kiadó gondozásában megjelent művét mutatják be.

Élet + forma / 2022. Október 04. / 17:09

Megmaradni Verő Tominak – aki akkor is Tomi, amikor ötven éves. Ma is.

Verő Tamás főrabbi kedves és mindenki szereti. Ki mondhatja el magáról, hogy mindenki szereti még az ötvenedik születésnapján is? És ezzel mindent elmondtunk.