Címkék

Elismerés

Közélet / 2024. Május 02. / 16:06

Kiosztották az idei Ember Mária-díjakat

A Raoul Wallenberg Egyesület idén is kiosztotta az Ember Mária Díjakat. Az elismerésben négyen részesültek: Sándor Anna, a Spinoza Színház alapítója, vezetője; Huhák Heléna történész és Szécsényi András történész (megosztva); valamint Horváth M. Ferenc, a váci levéltár igazgatója.

Mazsihisz hírek / 2024. Február 21. / 10:29

Dr. Shemesh Assaf az idei Szentgyörgyi Albert Orvosi Díj jelöltjei között – szavazzunk rá!

Elkezdődött a szavazás a 2024-es Szentgyörgyi Albert Orvosi Díjra, amelynek idei jelötjei között találjuk dr. Shemes Assafot, a Mazsihisz Szeretetkórházának főigazgatóját. Kérjük közösségünk tagjait, hogy Assaf doktorra szavazzanak, hogy ő is ott lehessen az idei díjazottak között. A voksunkat március 19-ig adhatjuk le.

Élet + forma / 2024. Január 21. / 09:29

Madách-díjas lett a Frankel Zsinagóga főkántora, Nógrádi Gergely

A Madách Imre születésének 201. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen Madách-díjban részesült dr. Nógrádi Gergely. A legrangosabb vidéki alapítású díjat Fülöp Attila államtitkár és Skuczi Nándor vármegyei közgyűlési elnök adta át Frankel Zsinagóga főkántorának, aki világszerte koncertező művész, emellett ötvenhét könyv szerzője.

Mazsihisz hírek / 2024. Január 17. / 20:48

Tizenhatodik alkalommal került sor a Raoul Wallenberg-díjak átadására

Tizenhatodik alkalommal adták át a Raoul Wallenberg-díjakat. A díjátadó ünnepséget január 17-én, csütörtökön a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházának Goldmark termében rendezték meg.

Mazsihisz hírek / 2023. Augusztus 25. / 19:00

Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült Darvas István főrabbi

Augusztus 20. alkalmából a Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerésben részesült Darvas István főrabbi, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) főtitkára, a Hegedűs Gyula utcai zsinagóga rabbija.