Címkék

BZSH

Zsidó világ / 2024. Május 02. / 15:12

Temetőtakarítás Kecskeméten

A Kecskeméti Zsidó Hitközség meghívására a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikum és a BZSH Dávid Király Kollégium tanulóiból és tanáraiból álló 45 fős csoport ma egész nap a kecskeméti zsidó temetőben végez önkéntes temetőgondozási feladatokat.

Oktatás / 2024. Április 02. / 16:33

9. évfolyamon is indulnak az okleveles technikus képzések a BZSH Külker Technikumban

2024. szeptemberében mindkét meghirdetett szakon, tehát „Kereskedő és webáruházi technikus”, valamint „Logisztikai technikus” szakon indulnak nyelvi előkészítő évfolyammal bővített szakképzéseink. Mindkét szakon okleveles technikusi végzettség megszerzésére lesz lehetőség a 13. évfolyam végén zajló Szakmai vizsgák sikeres teljesítése után.

Oktatás / 2024. Március 30. / 19:00

Scheiberes diákok delegációja az Amerikai Egyesült Államokban

– Reményekkel teli indul útjára az a húsz fős, scheiberes diákokból álló delegáció, amely iskolánk hírnevét fogja öregbíteni az immár kilencedik éve tartó testvériskolai programunk keretein belül – adta hírül a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskola hivatalos Facebook-oldala.

Zsidó világ / 2024. Március 20. / 20:01

BZSH Közgyűlés: Újabb öt évre Kunos Péter a szervezet ügyvezető igazgatója

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közgyűlése szerdán 50 érvényes és nyolc érvénytelen szavazattal további öt évre újraválasztotta dr. Kunos Pétert a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatójának. Az Igazgató úrnak munkájához jó egészséget és türelmet és sok sikert kívánunk!

Mazsihisz hírek / 2024. Március 18. / 19:01

Dr. Kunos Péter, a közösség első számú szolgálója

A héten ülésezik a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közgyűlése, amelyen a legfontosabb napirendi pont az ügyvezető megválasztása. A pozíció várományosa dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH jelenlegi ügyvezető igazgatója, akit az elmúlt év gazdálkodásáról és a folyamatban lévő fejlesztésekről kérdeztünk.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 10. / 17:57

Izrael diaszpóraügyi minisztere a Dohány utcai zsinagógában

A hivatalos úton Magyarországon tartózkodó Amichai Chikli, Izrael diaszpóraügyi minisztere a Dohány utcai zsinagógába is ellátogatott. A politikussal találkozott dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Mester Tamás, a BZSH elnöke, a Mazsihisz alelnöke is.

Zsidó világ / 2024. Március 06. / 13:41

Meghívó a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) márciusi közgyűlésére

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) tisztelettel meghívja Önt a 2024. március 20-án, szerdán (5784. ádár II. 10.) délután 4 órakor tartandó Közgyűlésére BZSH-Mazsihisz Síp utcai székházának dísztermébe. A Közgyűlés nyitóimával kezdődik.

Megemlékezések / 2023. December 21. / 09:48

Emlékezzünk közösen: 79 éve szabadult fel a budapesti gettó

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) a budapesti gettó felszabadításának 79. évfordulója alkalmából megemlékezést tart 2024. január 18-án, csütörtökön délelőtt 10 órakor a Dohány utcai zsinagógában. A kegyeletes megemlékezésre tisztelettel meghívjuk.

Hírek, lapszemle / 2023. December 01. / 10:53

A BZSH közgyűlése elfogadta a 2024-es költségvetést

– Csütörtökön tartotta éves közgyűlését a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) közgyűlése. A 2023-as évről szóló elnöki beszámoló során Mester Tamás elnök köszönetet mondott az intézményvezetőknek, munkatársaiknak az éves beszámolók elkészítéséért, és az elmúlt évben végzett munkájukért – olvasható a BZSH honlapján.

Oktatás / 2023. November 28. / 14:26

Nehéz a döntés, hogy gimnázium vagy technikum ⁉ Legyen a kettő egyben‼

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) fenntartásában működő Külker Technikum 2024 őszétől olyan szakképzéseket is indít, melyek az érettségire felkészítő közismereti oktatással párhuzamosan zajlanak. A klasszikus értelemben vett technikumokhoz és gimnáziumokhoz képest ötvözi a kettő előnyös tulajdonságait.

Zsidó világ / 2023. November 14. / 20:02

Meghívó a Budapesti Zsidó Hitközség Közgyűlésére

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) tisztelettel meghívja Önt a 2023. november 30-án, csütörtökön (5784 kiszlév 17.) délután 4 órakor tartandó Közgyűlésére BZSH-MAZSIHISZ Síp utcai székházának dísztermébe. A Közgyűlés nyitóimával kezdődik.

Oktatás / 2023. November 13. / 16:04

Nehéz a döntés, hogy gimnázium vagy technikum? – Legyen a kettő egyben!

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Külkereskedelmi Technikumban eddig érettségi utáni szakképzések zajlottak, s jelenleg is több mint 1000 tanuló igyekszik nálunk megszerezni új szakmáját. 2024 őszétől azonban a helyzet megváltozik: olyan szakképzéseket is indítunk, melyek az érettségire felkészítő közismereti oktatással párhuzamosan zajlanak.