Címkék

Adományozás

Mazsihisz hírek / 2023. Szeptember 20. / 18:03

Egyszázalékos adófelajánlás: Idén is nőtt a Mazsihisz támogatottsága

Minden támogatónknak hálás szívvel köszönjük, hogy a személyi jövedelemadóból az egyházaknak adható 1 %-os felajánlásokból – a zsidó felekezetek közül – idén is a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) kapta a legmagasabb összeget. Azoknak a polgároknak száma, akik valamely zsidó felekezetet tüntették ki bizalmukkal, idén összesen 16 821 fő volt, az adatok szerint a felajánlók 75 százaléka a Mazsihiszt támogatta.

Közélet / 2022. Augusztus 26. / 15:06

Bálint Ház: Tanévkezdő adománygyűjtés ukrán gyerekeknek

A hazánkba menekült ukrán gyerekek beiskolázása nehézségekkel jár, így a JCC Budapest – Bálint Ház most újra a közösség segítségét kéri – olvasható az intézmény közleményében. Mivel a legtöbb menekült gyereknek nincs semmilyen tanszere és iskolai kelléke, a Bálint Ház azt kéri az iskolás gyerekek szüleitől, hogy a tanévre vásárolva – anyagi lehetőségeik szerint – tegyenek be a kosarukba pár dolgot a nálunk tartózkodó diákok számára is.

Kultúra / 2022. Augusztus 25. / 15:14

V. Békeima: Jótékonysági gálakoncert a Dohány utcai zsinagógában

Az idén márciusban a budapesti Szent István Bazilikában indult jótékonysági koncertsorozat következő gálakoncertje a Dohány utcai zsinagógában lesz augusztus 28-án, ezen a héten vasárnap este fél 8-tól. Az eseményen való részvétel ingyenes, de van lehetőség adakozásra: önkéntes adományaikkal a résztvevők a fogyatékkal élő gyermekekért dolgozó Élni Akarunk Közhasznú Alapítványt támogatják.

Mazsihisz hírek / 2022. Május 02. / 12:04

Mazsihisz-gyűjtés ukrajnai menekülteknek: átléptük a 7 millió forintot!

Örömmel számolunk be róla, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által az ukrán háború elől menekülők megsegítésére indult közadakozás eddig összegyűlt összege elérte, sőt, már jóval meg is haladt a 7 millió forintot: most járunk 7,3 milliónál. Az adakozásból jelentősen kivette a részét a Mazsihisz két társult tagja: a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség és a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség.

Mazsihisz hírek / 2022. Április 13. / 12:16

Mentőgépkocsit vásárolt adományokból a Szeretetkórház

A Mazsihisz fenntartásában működő budapesti Szeretetkórház az intézmény hivatalos Facebook-oldalán köszönte meg az adakozóknak, hogy adományaikból sikerült egy mentőgépkocsit vásárolni. „Örüljenek velünk a sikernek!"

Mazsihisz hírek / 2022. Március 22. / 09:41

Íme, itt a lista, hogy mire használtuk az önök adományait

Amint arról többször beszámoltunk: a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az új internetes adománygyűjtő oldalán gyűjtést indított a háború elől menekülő ukrajnai hittesvéreink számára. A jóérzésű emberek adakozásának köszönhetően eddig csaknem 4,5 millió forint gyűlt össze. Az alábbiakban arról számolunk be, hogy ebből az összegből eddig mire költöttük el az első 4 millió forintot.

Mazsihisz hírek / 2022. Március 16. / 12:18

Mazsihisz-gyűjtés: Már csak nagyon kevés hiányzik a 4 millióhoz!

„Rászoruló hittestvéreinknek – és további társaiknak – talán még hetekig szükségük lesz a támogatásunkra. Fogjunk össze, segítsünk közösen! Adományozzunk törődést!" – írtuk alig pár hete, és örömmel közöljük, hogy a felhívásunkra önöknek köszönhetően már csaknem 4 millió forint gyűlt össze!

Zsidó világ / 2022. Március 14. / 19:56

Szabó Gál András segélyakciói, avagy éppen ilyennek képzeljük a Világ Igazait

Szabó Gál Andrást sokan Villám Gézaként ismerhették meg a médiából. Ezen kívül ő a Budapest–Bamako-rali ötletgazdája, a Budapesti Holokauszt Múzeum egyik alapítója, aki jelenleg az ukrajnai menekülteken segít: a napokban Munkácsra szállított adományokat kisbusszal, amit ő maga bérelt és fizetett, visszafelé pedig idős zsidókat menekített ki, köztük egy 91 éves holokauszttúlélőt. Az adományút apropóján beszélgettünk vele.

Élet + forma / 2022. Február 17. / 16:38

Adakozás néhány kattintással – Limmud: Az ősök tanítása házhoz megy

A világ csak akkor lehet teljes, ha mindenki hozzáteszi a saját részét a közös dolgainkhoz. Adakozzunk fontos célok érdekében, méghozzá kényelmesen, csak pár kattintással az interneten: Ez alkalommal a Limmudot ajánljuk! Adomány.Mazsihisz.hu.