Címkék

Adományozás

Izrael / 2024. Május 22. / 15:33

Az árvaként felnőtt Fauda-sztár mélyen együttérez az október 7-én elárvult gyerekekkel

Október 7-e mindannyiunknak hatalmas lelki megrázkódtatást okozott, de mivel a palesztin-arab terroristák mészárlása miatt sok gyermek árván maradt, Jákov Zada Daniel izraeli színészt (aki a Fauda című sorozatban Elit alakította) különösen megrázta a tragédia. Hiszen ő maga is félárvaként nevelkedett: 2 és fél éves volt, amikor meghalt az édesanyja, emiatt 3 nővérével együtt árvaházban nőtt fel.

Izrael / 2024. Április 16. / 12:40

A magyar Kidma Egyesület folytatja az IDF-nek szánt adománygyűjtést

– A segítégetekkel összejött a pénz a vízhatlan katonai jegyzetfüzetekre. Köszönet ezért, intézzük a vásárlást. Hamarosan megy ki Izraelbe a csomag. Továbbra is minden támogatás jól jön – adta hírül Facebook-oldalán a Kidma nonprofit szervezet. Az új adománygyűjtés célja 26 darab professzionális fejlámpa beszerzése, ami összesen 300 ezer forintos tétel.

Zsidó világ / 2024. Március 13. / 10:12

Elhunyt Kathy Goldman, a szegények és éhezők tízezreinek táplálója

A magyar és lengyel zsidó szülők gyermekeként született Kathy Goldman a karitatív tevékenységével lett ismert szerte a világon: sok tízezer rászoruló ember, köztük sok-sok gyerek köszönheti neki, hogy mindennapi betevőhöz jutott. Egy történész szerint ő volt „a XXI. századi New York legfontosabb étel-aktivistája". Kathy Goldman 92 éves volt. Fonódjék be emléke az élet kötelékébe!

Izrael / 2024. Február 29. / 10:06

Beeri kibuc: Magyarország-erdő

Az Izraelben hivatalos látogatáson tartózkodó Mazsihisz küldöttsége ma reggel meglátogatta a Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-i terrortámadásában legsúlyosabban érintett Beeri kibucot, ahol a küldöttség a saját szemével győződött meg arról, hogy mit műveltek a barbár terroristák. A Beeri kibuc a támadás előtt Izrael egyik legsikeresebb kibuca volt, ahol az erős közösség virágzó gazdasággal társult.

Izrael / 2023. December 25. / 16:28

Interneten is megrendelhető az izraeli szolidaritási karszalag

Mint korábban beszámoltunk róla: Budapesten is sokan hordanak már olyan karszalagot, amelynek viselésével kifejezhetjük az Izrael melletti kiállásunkat és a terroristák által fogva tartott túszokkal való szolidaritásunkat. Cikkünkből kiderül, hogy ha valaki nem tudna Budapesten személyesen ilyen karszalagot venni, akkor azt mely internetes oldalakról rendelheti meg. Az árából befolyt összegekből a túszok és áldozatok családját támogatják.

Izrael / 2023. December 21. / 10:13

Szolidaritási karszalag a túszokkal és hozzátartozóikkal

Szívszorítóan szimbolikus támogatási formát találtak ki Izraelben: a terroristák által megtámadott fesztivál meggyilkolt résztvevőinek karszalagjához hasonlító karszalagot lehet vásárolni 10 sékelért. Az így befolyt összeget a Hamász terroristái által fogva tartott túszok, valamint a hozzátartozóik javára ajánlják föl.

Kultúra / 2023. December 14. / 14:41

Támogassuk Budapest egyetlen zsidó színházát, a Gólem Színházat!

Adománygyűjtőhetet tart a Gólem Központ, úgyhogy akinek fontos a zsidó színház és a zsidó kultúra, az holnapig még a hanukai adománygyűjtés keretében adakozhat. Utána pedig továbbra is a központ által már meghirdetett módokon: támogatói jegyek vásárlásával vagy az Ezer Gólem Klubhoz való csatlakozással. A Gólem Központ mindenkit arra kér: csináljunk csodát! És ne csak a hanukai hét idején!

Mazsihisz hírek / 2023. November 27. / 12:14

Új kezdeményezés a rabbitól és a rebbecentől Izrael támogatására

Ha a közösségünkben születésnapost ünneplünk, az ajándékra szánt pénzt mostantól inkább ajánljuk fel adományként izraeli testvéreink megsegítésére. A kezdeményezés Radnóti Zoltán főrabbitól és a feleségétől származik, az apropóját az adta, hogy a Bét Sálom zsinagóga rabbija a közelmúltban töltötte be 52. évét.

Izrael / 2023. November 27. / 10:19

Szenes Hanna egykori kibucának gyűjtött adományt a Sabbathsong Klezmer Band

Az izraeli Sdot Jam kibucba juttatta el a Sabbatshong Klezmer Band annak a szolidaritási koncertnek a bevételét és a közönség adományait, ahol a nyilasok által meggyilkolt Szenes Hanna költő 1941-től két évet töltött. Erről Masa Tamás, a zenekar vezetője tájékoztatta honlapunkat.

Zsidó világ / 2023. November 12. / 20:27

Kántorkoncert Újpesten: A vétkek pusztulásáért kell imádkoznunk

Mint arról korábban beszámoltunk: az újpesti zsinagógában a napokban adománygyűjtő koncertet rendeztek Szerdócz Ervin újpesti főrabbi és Székelyhidi Hajnalka, az OR-ZSE tanárának kezdeményezésére. Az összegyűlt pénzt az október 7-én terroristák által Izraelben elkövetett mészárlás áldozatainak azonosítására fordítják. A rendezvényről most részletesebb tudósítást közlünk Villányi András fotóival.

Mazsihisz hírek / 2023. November 01. / 08:56

Adomány Izraelért Izraelnek: Már majdnem elértük a 8 millió forintot!

Mint arról korábban beszámoltunk: gyűjtést indított az október 7-én rettenetes emberveszteséget elszenvedett beeri kibuc számára a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH). Örömmel számolunk be róla, hogy az adakozók segítségével a kitűzött 8 millióból 7,7 millió forint már össze is gyűlt. Hálás köszönetünket fejezzük ki minden egyes adományozónak minden egyes forintért!

Izrael / 2023. Október 16. / 15:39

Adomány Izraelért, a második hazánkért!

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) gyűjtést indít az izraeli rászorulók számára. Köszönettel fogadjuk zsidó és nem zsidó polgártársaink pénzadományait, amelyeket a Gázai övezettel határos térségekbe kívánunk eljuttatni a Szövetség izraeli kapcsolatainak segítségével.