Goldmann Tamás Mazsihisz-alelnök (1967)

2021. Május 05. / 07:00


Goldmann Tamás Mazsihisz-alelnök (1967)

Végzettsége szerint szociális munkás, Jászberényben és Budapesten végezte tanulmányait. Hosszú évek óta Pécsett él családjával, ahol a helyi zsidó hitközség elnöke, valamint a Pécsi Zsidó Hitközség által működtetett szeretetotthon vezetője.

Gyerekkorában a Kádár-korszak akkori keretei között szinte „titokban” élte meg zsidóságát: édesapja vitte magával egy-egy szertartásra, otthon pedig behúzott függönyök mögött gyújtottak hanukai gyertyát, nehogy a „külvilág” megtudja, mit történik a Goldmann családban. Emiatt gyermekként még úgy gondolta, hogy a zsidóságban van valami „rossz”, amit titkolni kell – hogy aztán húsz éves korában, a rendszerváltás idején döbbenjen rá: zsidónak lenni jó, sőt, nagyon jó. 

Goldmann Tamás 2017 óta dolgozik a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) alelnökeként, és személyében ezt a posztot olyan ember tölti be, akinek az esetében a mély szociális elkötelezettség nem csak alapvető szakmai szempont, hanem érzelmi azonosulás a segítségre szoruló embertársainkkal.  Hosszú távon gondolkodó szakemberként meghatározó szerepet játszik a Mazsihisz szociális rendszerének alakításában és fejlesztésében.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek