Decemberben tizedik alkalommal pályázható meg a JadbeJad támogatás

2021. December 06. / 09:32


Decemberben tizedik alkalommal pályázható meg a JadbeJad támogatás

Másfél év múlt el a járvány kitörése óta, azóta váltják egymást a kétség és a remény hullámai. A vírus újabb és újabb variánsai támadnak, és a tudósok fáradozása, az átoltottság növekedése és a polgárok felelősségvállalása ellenére sem láthatjuk, hogy mikor lesz már végre vége ennek a csapásnak.

A szolidaritás, a bajba kerültek megsegítése most fontosabb, mint bármikor.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége ezért tizedik alkalommal is meghirdeti a JaDbeJaD – Kéz a kézben támogató programját.

A támogatás pénzügyi alapját ez alkalommal is a JDC, az American Joint Distribution Commettee biztosítja 75 000 USD értékű adományával, amelyből 250 háztartást tudunk megsegíteni.

Felhívásunkra a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai vagy a zsidó intézményrendszer alkalmazottai jelentkezhetnek. Bátorítjuk azokat, akik eddig még nem pályáztak, vagy nem nyertek támogatást, hogy ez alkalommal jelentkezzenek. A pályázat meghirdetésének ideje: 2021. december 6.

Az elektronikus benyújtás határideje: 2021. december 12.  A kiértékelés és a kifizetés 2021 decemberében és 2022 januárjában történik meg.

A támogatás elbírálásakor előnyt élveznek

 ■ Azok a hittestvéreink, akik a zsidó közösség aktív tagjai, illetve azok a családok, amelyek zsidó bölcsődébe, óvodába, illetve oktatási intézményekbe járatják gyermekeiket. 
 ■ A gyermeket nevelő zsidó családok, amelyeknek a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy veszélybe került a gyermek/gyermekek eddig megszokott iskolai, és/vagy iskolán kívüli oktatása,   ■ Azok a saját háztartásban élő hittestvéreink, akik közeli hozzátartozók nélkül, egyedül élnek, vagy azok, akiknek felnőtt gyermekei már külön élnek, de ők maguk még nem nyugdíjasok, és a járvány következtében annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy súlyos anyagi gondjaik vannak.  
 ■ Azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségeken belül működő vallási vagy civil szervezetekben, kulturális és oktatási intézményekben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették az állásukat.

Fontos tudnia, hogy

 ■ A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.  
 ■ A pályázat kezelésekor hiánypótlás nem lehetséges.
 ■ Egy háztartásból csak egy JADbeJAD támogatási kérelmet fogadunk el.
 ■ A támogatás egyedüli feltétele a pályázó anyagi rászorultsága, ezért minden megítélt támogatás összege azonos.  
 ■ A támogatást két egyenlő részletben, kizárólag banki átutalással folyósítjuk.
 ■ Nem vehet részt a pályázaton az a személy, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a MAZSIHISZ-nél, taghitközségeinél, vagy az általuk fenntartott intézményeknél.
 ■ A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.
 ■ A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük.

Így kell jelentkeznie:

 ■ Pályázni csak az online jelentkezési oldalon lehet, a kitöltött elektronikus adatlap, és a szükséges dokumentumok elküldésével.
 ■ Az adatlap kérdéseire válaszolva kérjük, hogy mutassa be háztartása anyagi helyzetének megváltozását a járvány következtében.
 ■ Az adatlaphoz pdf. vagy jpg. formátumban csatolni kell a következő dokumentumokat:

1./ Jövedelemigazolások 

Két jövedelemigazolást kell csatolnia az adatlaphoz.  Egyet egy olyan hónapról, amelyben még a megszokott jövedelemét kapta, a másikat pedig a 2021. novemberéről.

2./ Ajánlólevél Kérjük, hogy a  https://segitunk.mazsihisz.hu oldalról / IDE KATTINTVA letölthető  formanyomtatványon csatoljon egy 2021. év október vagy november havi keltezésű ajánlást, amelyben az ajánló bemutatja a zsidó közösségben betöltött szerepét, valamint háztartása megváltozott szociális helyzetét.
 ■ Ajánlója lehet valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet vezetője, munkatársa vagy aktív önkéntese.
 ■ A korlátozások miatt nincs lehetőségünk személyesen találkozásra, ezért a pályázat elbírálásakor az ajánlást hangsúlyosan figyelembe vesszük.

Kérjük, figyeljen a következőkre

1./  Figyelmesen olvassa el a jelentkezési oldalt!
2./ Gyűjtse össze az adatlap kitöltéséhez szükséges adatokat!
3./ Szerezze be a két jövedelemigazolást! Ne feledje: csökkent bevételét csak a 2021. novemberi jövedelemigazolással igazolhatja!
4./ Nyomtassa ki az ajánlólevél formanyomtatványát, és töltesse ki!
5./ Tárolja el a jövedelemigazolásokat és a kitöltött ajánlólevelet a számítógépébe, pdf. vagy jpg10. formátumba!
6./ Nyissa meg újra a jelentkezési oldalt, és töltse ki az adatlapot!
7./ Töltse fel a jövedelemigazolásokat és az ajánlólevelet!
8./ Küldje el a pályázatát a KÜLDÉS gombra kattintva!

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Ma öt éve halt meg Horváth Ádám rendező
Zsidó világ
„Ha törvényeim szerint jártok...”
2024. Május 30. / 08:42

„Ha törvényeim szerint jártok...”