Kreativitás, tolerancia, elevenség – a Lauderben járt Fürjes Balázs államtitkár

2021. November 04. / 20:18


Kreativitás, tolerancia, elevenség – a Lauderben járt Fürjes Balázs államtitkár

Ma délelőtt a „Lauderben”, a Budakeszi úton, a Ronald S. Lauder Alapítvány fenntartásában működő Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskolában és Óvodában járt Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár – számolt be Facebook-oldalán a látogatás tényéről Fürjes Balázs.

Az államtikárnak sok barátja és kollégája lauderes szülő, Vitézy Dávid is sokat mesélt neki a suliról alumniként. Kíváncsi voltam már nagyon! – írta a beszámolójában.

Elmondása szerint nagyon jót beszélgettek Nyerges Tímeával, az Alapítvány képviselőjével és Horányi Gábor főigazgatóval. Meg persze néhány gimnazistával, elemistával, tanárral. Az államtitkár érezhetően jól érezte magát a több mint 30 éves múltra visszatekintő oktatási intézményben.

fürjes-lauder-2.jpg

Facebook oldalán a következőket írta: „Gratulálok!! Zseniális a hangulat, komoly a teljesítmény, inspiráló a légkör, jó volt ott lenni. Jó volt megismerni, mennyire közösségelvű a suli, milyen erősen részese az iskola életének a szülők közössége is. A budapesti zsidó életnek, a zsidó közösség reneszánszának egyik legfontosabb intézménye a Lauder.

Dolgoztunk. Áttekintettük, hogyan segíthetne az állam az épületegyüttes bővítésében, hogyan valósíthatnánk meg közösen a Tiba Építész Stúdió kitűnő tervét egy új épületszárnyra. Remélem, lesznek majd jó híreink erről! 30+ év mögöttük, ennek sokszorosa előttük, immáron az első végzettek gyerekei is ide járnak – jó látni, ahogy újra erősödik, gyarapodik a zsidó közösség és élet Budapesten!” – zárta sorait az államtitkár.

Fotók: Fürjes Balázs Facebook-oldalaFotók: Fürjes Balázs Facebook-oldala

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek