Sok szeretettel gratulálunk Hegedűs D. Gézának, a Nemzet Színészének

2024. Szeptember 03. / 17:20


Sok szeretettel gratulálunk Hegedűs D. Gézának, a Nemzet Színészének

A Nemzet Színészei az ország legjelentősebb művészei közül kerülnek ki, ezért óriási öröm, hogy most a magyar zsidó közösség nagy barátja, Hegedűs D. Géza kapta meg a címet. A Nemzet Színésze címet olyanok kaphatják meg, akik a magyar nyelv ápolása, a nemzeti irodalom tolmácsolása, a magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése terén kimagasló érdemeket szereztek.

Hegedűs D. Géza évtizedek óta rendszeres szereplője magyar zsidó kulturális és közéleti eseményeknek,  amelyeknek jellegzetes hangjával és karakterével minden alkalommal sajátos és különleges jelleget kölcsönöz. 

Nagyra értékeljük, hogy a színművész – nem zsidó emberként – a zsidóság mellett áll, közvetíti kultúránkat, megszólaltatja műveinket, s minden lehetséges fórumon kiáll mellettünk a humánum, az emberség és a másság tisztelete alapján. 

Szívből gratulálunk Hegedűs D. Gézának, és kívánjuk, hogy az Örökkévaló kegyelméből még sok-sok éven át legyen igaz barátunk és társunk egészségben és boldogságban.

A művésszel a hamarosan kezdődő 26. Zsidó Kulturális Fesztiválon is találkozhatnak a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában szeptember 9-én este 7 órától a „Jiddis dalok, zsidó mesék” című előadáson. Rajta kívül fellép a Hamsa Zenekar, Behumi Dóra és Szives Márton.

Jegyvásárlás a képre kattintvaJegyvásárlás a képre kattintva

Fotó: Vígszínház, társulati portré/Emmel László képe

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Szlihot ima és koncert a Rumbach-zsinagógában
Hírek, lapszemle
Iránban megölték a Hamász politikai vezetőjét