Rekord nézőszámmal zárt a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

2020. December 09. / 11:04


Rekord nézőszámmal zárt a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál

A 9. alkalommal megrendezett fesztiválon minden korábbinál több néző vett részt. A járvány miatt a filmeket csak online lehetett megtekinteni, a kényszerű megoldás azonban szélesre tárta a rendezvény kapuit.


A november 24. és december 6. között megrendezett fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei voltak láthatók; az idei válogatásban többek között Németországból, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Ausztriából, Norvégiából, Izraelből és Magyarországról szerepeltek alkotások. A filmeket az interneten, a Budapest Film Zrt. Távmozi rendszerén lehetett megtekinteni november utolsó és december első napjaiban. 

 „Boldog vagyok, hogy évről-évre egyre többen kíváncsiak a fesztiválra: idén közel annyian váltottak jegyet a vetítésekre, mint tavaly, az eddigi legtöbb nézőt vonzó évünkben. Mivel az otthoni »vetítéseken« egy jeggyel egynél több néző is megtekinthette a filmet, így örömmel mondhatjuk, hogy a nézőszámot tekintve az idei az eddigi legsikeresebb fesztiválunk. Ebben természetesen közrejátszott, hogy az online vetítéseknek köszönhetően a fesztivál földrajzi határai jelentősen kiszélesedtek, nagy örömünkre az ország majd minden szegletéből voltak nézőink” – mondta Kenesei Marcell, a ZsiFi igazgatója.

Kenesei Marcell hozzátette: „Noha a jövő évi fesztivál tervezése során ezt mindenképpen szem előtt tartjuk majd, és valamilyen módon megtartjuk az online eszközöket, őszintén reméljük, hogy egy év múlva újra együtt, egymás mellett élhetünk meg közös pillanatokat a fesztiválon és ünnepelhetjük a világ minden tájáról érkező filmeket”. 

A ZsiFi közel húsz filmet felvonultató programjából legtöbben a Röhrig Géza (címlapképünkön) és Kerekes Vica szereplésével készült Ellenállás című amerikai produkcióra voltak kíváncsiak, a közönségdíjat a dokumentumfilm kategóriában a Golda, a játékfilmek között pedig a Perzsa nyelvleckék című alkotások kapták.

Forrás: Film.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Izrael
Irán több tucat drónt indított Izrael ellen
Kultúra
Christoph Heubner könyvbemutatója a FUGA-központban