Online program: Már megveheti jegyét a 9. Zsidó és Izraeli Filmfesztiválra

2020. November 15. / 17:36


Online program: Már megveheti jegyét a 9. Zsidó és Izraeli Filmfesztiválra

A közel évtizedes múltra visszatekintő fesztivált ebben az évben kizárólag online rendezik meg, a vetítések a Budapest Film Zrt. Távmozi (Puskin és Művész) rendszerén lesznek láthatók országszerte.

Idén mintegy húsz filmmel és számos kísérőprogrammal érkezik a "Zsifi".

A filmek internetes stream közvetítéssel lesznek elérhetők: ahogy a „hagyományos” moziban is, a műsorban szereplő filmeket a programban megjelölt időpontokban lehet megtekinteni Magyarország területén bárhol számítógépen, tableten, esetleg mobiltelefonon.

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók; az idei válogatásban többek között Németországból, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Ausztriából, Norvégiából, Izraelből és Magyarországról találhatók alkotások. 

A programot az Ellenállás című amerikai film nyitja majd meg, melynek főszereplője Jesse Eisenberg (A közösségi háló, Szemfényvesztők), magyar vonatkozása pedig, hogy Röhrig Géza és Kerekes Vica is szerepel benne.

A jegyek egységes áron, 1500 forintért vásárolhatók meg a Távmozi oldalán.

A 9. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál szervezője a JCC Budapest - Bálint Ház. A rendezvény főtámogatói: a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány, az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC), a Thalheimer család, a Német Szövetségi Köztársaság Nagykövetsége, valamint Izrael Állam Nagykövetsége. (MTI, OS

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek