Nyár, közösség, csillagos ég, mozi – Cinema Sababa napok a Kabinban holnaptól

2024. Augusztus 14. / 21:01


Nyár, közösség, csillagos ég, mozi – Cinema Sababa napok a Kabinban holnaptól

Idén négy alkalommal kerül sor vetítésre a Népszigeten található Kabinban, a vetítéseket számos izgalmas kisérőprogram is színesíti, mint például matkot bajnokság, bingó és koncertek. Az eseményekre 17 órától lehet érkezni, majd 20 órától indulnak a filmvetítések. A programok ingyenesek, a filmeket magyar és angol felirattal tekinthetik meg a nézők. Az első vetítésre holnap (augusztus 15-én) kerül sor.  

Az eseménysorozat az Izraeli Nagykövetség, a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál, a Merkaz és a Bálint Ház közreműködésével valósul meg a budapesti Kabin Bárban, ami Duna-parti helyszínként ideális arra, hogy a tel-avivi kulturális hangulatot közelebb hozzuk a közönséghez.

A vetítések során az elmúlt évek talán legizgalmasabb izraeli nagyjátékfilmjeit mutatjuk be a közönségnek. Látni lehet majd a végtelenül romantikus “És akkor jött Ő” című filmet, a 2022-es ZsiFi kedvencét, az “Örökzöldek” című alkotást, valamint egy filmet a megbocsátásról, “Megbocsájtás” címmel. Végül, de nem utolsó sorban, bemutatunk egy idei magyar-izraeli koprodukciót is, a “Lefkovicsék gyászolnak” című filmet.

A Cinema Sababa filmnapok a Kabinban különleges filmélmények sorozata, ahol a mozi és a közösségi élmény találkozik!

Részletes program:

2024. augusztus 15. csütörtök

20 óraÉs akkor jött Ő/ VeAz Hi Hegiaa / And Then She Arrived– Izraeli romantikus vígjáték, 2017, 104 min, héberül nyelven, magyar és angol felirattal – Magyarországi premier.

2024. augusztus 22. csütörtök

 • 17-19 óra: Első Nemhivatalos Magyarországi Matkot Bajnokság
 • 18 óra: Israeli lounge – DJ Halucim
 • 19.30 óra: Matkot Bajnokság eredményhirdetése
 • 19.45 óra: Bingo játék
 • 20 óraÖrökzöldek/  Sheifa lehaim/ The Greener Pastures – Izraeli krimi komédia, 2022, 90 min / héber nyelven, magyar és angol felirattal – A 2022-es ZSIFI közönségkedvenc filmje egyszeri alkalommal a vásznon.

2024. augusztus 29. csütörtök

 • 18 óra: Matkot Bajnokság
 • 19 óra: Móser Ádám tangóharmonika művésznek és Márkos Albert csellista, a Lefkovics gyászolnak c. film zeneszerzőjének koncertje
 • 20 óraLefkovicsék gyászolnak / The Lefkovics are mourning – magyar-izraeli vígjáték, 85 min, 2024 / magyar nyelven, héber és angol felirattal.

2024. szeptember 5. csütörtök

 • 18 óra: Israeli lounge - DJ Halucim
 • 20 óraMegbocsájtás / Mechila / Forgiveness–izraeli vígjáték,104 min, 2019 / héberül magyar és angol felirattal – Jom kippuri flúgos futam.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek