#Életörömre hangolunk: készüljenek a Dohány utcai zsinagógába!

2022. Július 05. / 20:55


#Életörömre hangolunk: készüljenek a Dohány utcai zsinagógába!

Zsidó Kulturális Fesztiválok hagyományosan kiemelt helyszíne a budapesti Dohány utcai zsinagóga, hiszen ez az épület a magyar neológ zsidóság ikonikus helyszíne. Az idén szeptember 4-től 12-ig tartó fesztiválnak is itt rendezzük meg több olyan programját, amely méltán számíthat a közönség különösen nagy érdeklődésére. 

2.png

A magyar popzene legendás csillaga, Koncz Zsuzsa ad koncertet zenekarával az idei Zsidó Kulturális Fesztivál első napján, szeptember 4-én vasárnap este 8 órától. A Szabadnak születtél című est a művésznő legújabb, immár negyvenkettedik stúdióalbumának anyagát mutatja be. A lemez 11 dala zömmel új szerzemény, de helyet kapott rajta egy Fonográf-szám feldolgozása, és rákerült a Szeretni valakit valamiért című slágerduett új verziója is. A dalok többségének szövegét Bródy János írta, a zenéket Gerendás Péter, Maróthy Zoltán és Tolcsvay László szerezték. Természetesen nem hiányoznak majd a legnagyobb slágerek sem – így elhangzik majd a Ha én rózsa volnék, az Ég és föld között, vagy a Jöjj, kedvesem.

09_04_Dohány_Koncz_Event.jpg

Másnap, azaz szeptember 5-én, hétfőn este 8-tól a Dohányban az egyik legnépszerűbb és legismertebb magyar színművész, Kern András koncertjét láthatják Mi van velem? címmel, műsorának sztárvendégei Hegyi Barbara, Hernádi Judit, Fesztbaum Béla és Heilig Gábor. Az est során a legnagyobb Kern-slágereket hallhatjuk majd, elhangzik többek között a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz, a Semmi baj – és persze nem marad el a Lövölde tér sem!  Kern András régi alkotótársa, Heilig Gábor a mostani koncerten nemcsak zenei producerként vesz részt, de közreműködik zenekarvezetőként, gitárosként és énekesként is.

Kern_Event_1920x1005.jpg

A Dohányban a következő program szeptember 6-án, kedden este 8 órakor kezdődik, ekkor Havasi Balázs zongoraművész lép színpadra a HAVASI Pure Piano című estjével. A művész az eddigi huszonhárom telt házas, a Budapest Arénában tartott koncertje után ezúttal szóló zongoraesttel mutatkozik be a Zsidó Kulturális Fesztiválon. Ráadásul most nemcsak virtuóz játékát csodálhatjuk meg, hiszen Havasi Balázs az egyes műveket a hozzájuk kapcsolódó történetekkel, személyes zenei sztorikkal vezeti föl.

Havasi_Event_1920x1005.jpg

Másnap, azaz szeptember 7-én, szerdán este 8-tól a New York-i Broadway világhírű sztárja, az idén 80 éves Barbra Streisand páratlanul gazdag munkássága előtt tisztelgünk. Broadway csillaga című esten olyan csodálatos művészek lépnek föl, mint Szulák Andrea, Veres Mónika-Nika, Gájer Bálint, László Boldizsár, s ott lesz a Don Lázi Swingtet is Lázár István trombitaművész vezetésével. A koncert során olyan, világszerte ismert és játszott dalok csendülnek fel, mint a Funny Girl, a Hello, Dolly, az Ilyenek voltunk vagy a Csillag születik.

Streisand_Event_1920x1005.jpg

A Zsidó Kulturális Fesztivál visszajáró közönsége már tudja, hogy minden egyes évben itt van velünk a legendás Jávori Fegya és zenekara, a Budapest Klezmer Band.  Sajátos zenei kompozícióikban a hagyományos jiddis motívumok kiegészülnek a cigányzenéből és a népzenéből átvett elemekkel, amit egy csepp modernitással fűszereznek. Az együttes az idei fesztiválon szeptember 8-án, csütörtökön este 8 órától játszik, és a zenekarhoz idén is vendégművészek csatlakoznak, méghozzá nem is akárkik! A Dohány színpadára lép a születésnapját ünneplő Rost Andrea operaénekes, aki ezúttal magyar, cigány és jiddis népdalokat ad elő. A koncert másik különlegessége, hogy a népzene olyan mesteri zenészei társulnak ezen az estén Fegyáékhoz, mint Bolya Mátyás, Lukács Miklós és Szokolay Dongó Balázs.

Budapest_Klezmer_Event_1920x1005.jpg

Szeretettel várjuk kedves közönségünket az idei Zsidó Kulturális Fesztiválon a Dohány utcai zsinagógába is, s ne feledjék: mi már az életörömre hangolunk!

A FESZTIVÁL RÉSZLETES PROGRAMJA IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Vasárnap Udvaros Dorottyának tapsolhatunk a Rumbach-ban
Megemlékezések
125 éve született az edzőkirály: Guttmann Béla