A létezés eufóriája Fahidi Évával – most online!

2020. Május 06. / 13:37


A létezés eufóriája Fahidi Évával – most online!

A Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE) május 8-án indítja második online akcióját, amelynek keretében ismét 5+1 sikeres dokumentumfilmet tesznek elérhetővé egy hétig. Az online megnézhető alkotások között lesz a Fahidi Éva holokauszttúlélő táncszínházi fellépését dokumentáló mozi is. 


Fahidi Éva 20 évesen egyedül jött haza Auschwitz-Birkenauból, ahol 49 családtagját ölték meg, köztük anyját, apját és kishúgát. 90 évesen felkérést kapott, hogy életében először lépjen színpadra, és szerepeljen egy róla szóló táncszínházi előadásban. Réka, a rendező egy duettet képzelt el egy fiatal, nemzetközileg elismert táncosnővel, Emesével.

A magyar dokumentumfilm jelentős, nagy múltra visszatekintő filmtörténeti  hagyományokkal rendelkezik hazánkban, és az utóbbi években sikerült bekapcsolódnia a nemzetközi véráramba is. Sok alkotó jelent meg friss, új hangvételű filmekkel, amelyek az elmúlt pár évben több mint 60 országban közel 500 filmfesztiválon vettek részt, és több mint 100 díjat hoztak el. 

(Címlapkép: Fahidi Éva/Népszava-fotó)

Forrás: MADOKE


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek