Fehérváry Mercédesz: Zsidó esküvő (2. rész)

2021. Szeptember 03. / 09:37


Fehérváry Mercédesz: Zsidó esküvő (2. rész)

Életem legszebb napja. Hetek óta egy szemhunyást sem aludtam, mert közelgett az a nap, amit életemben a legjobban vártam. A hüpe felé sétálva az örömkönnyeimmel küszködve semmi másra nem tudtam gondolni csak arra, hogy szeretlek, és ez örökre így is marad. Amikor összetört az a bizonyos pohár, és egymás szemébe néztünk tudtam, hogy nálad szebb ajándékot sosem kaphatok.

Reggel amikor kinyitottam a szemem, a ruhámat láttam meg legelőször. Ott lógott az ablakban és ahogy rápillantottam, minden álmom egy másodperc alatt valósággá vált. Hirtelen dél lett, a hajam és a sminkem már készen is volt, valahogy nem értettem hogyan repült el ilyen gyorsan az egész délelőtt és az elmúlt fél év. Készítettünk pár fotót, majd jött az első találkozás. Elmondani sem lehet mennyire hiányzott, és mennyire vártuk, hogy találkozhassunk az egy hetes különlét után. Izraelben már megszoktuk, hogy sokáig nem láttuk egymást, de ez valahogy más volt. Csordultig szeretettel, boldogsággal, családi körben, az esküvőnkre igyekezve láttuk meg egymást először.

Nem sokkal később már a bevonulás következett. A vőlegény a tanúkkal aláírta a ketubát, én pedig valahol elbújva készülődtem a szüleimmel, amikor megszólalt a sófárhang, ami azt jelezte, hogy indulhatunk. Már ekkor potyogtak a könnyeim, majd mindenki felállt, tapsolt és mi elindultunk, egy új kezdet felé, a hüpe, azaz a közös otthonunk irányába. Először megtörtént a lefátyolozás, majd együtt sétáltunk tovább. Innentől minden olyan gyorsan történt. A hét kör, ami persze zavaromban majdnem nyolc lett, a gyűrű, a ketuba felolvasása, a pohártörés, és egy csodálatosan megható beszéd.

esküvö-09-03-2.jpg

Miután eltört a pohár, nem tudtuk elengedni egymást, csak ölelkeztünk, amíg mindenki táncolt. Olyan hatalmas szeretet és pozitív energia vett körül, aminél szebbet és jobbat el sem tudok képzelni. Itt jöttem rá, hogy ennél többet nem is kívánhatnék az életben. A legfontosabb már megvan: a család, a szeretet és az odafigyelés. Így lettem menyasszonyból feleség, és úgy érzem már pontosan tudom, hogy ez mekkora felelősség.

Zsidó esküvő (első rész)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek