Címkék

Dr. Frölich Róbert

Mazsihisz hírek / 2024. Július 16. / 15:37

A zene, a káddis és a Kol Nidré erejével a Dohány-zsinagógában

– A káddissal azt üzenjük, hogy belenyugszunk az Isten akaratába, elfogadjuk, mert nem tehetünk mást; míg a Kol Nidré azt üzeni: minden pusztulás dacára tovább élünk – e szavakkal vezette be dr. Frölich Róbert országos főrabbi a Dohány utcai zsinagógában tegnap este világsztárok részvételével megrendezett hangversenyt. Shlomo Mintz hegedűművészt állva tapsolta a közönség.

Megemlékezések / 2024. Július 08. / 18:52

Országos főrabbi: A holokausztról a legjobban a képek, a festmények „beszélnek”

Megtörtént címmel nyílt kiállítás a Szombathelyi Képtár gyűjteményéből csütörtökön a vasi vármegyeszékhelyen, arra emlékezve, hogy 80 évvel ezelőtt, 1944. július 4-én hurcolták el a város és környékének zsidóságát Auschwitzba.

Zsidó világ / 2024. Július 04. / 14:21

Kettőslátás – A rabbi és a professzor bibliatörténeti beszélgetései

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat róla, hogy Kettőslátás – a rabbi és a professzor címmel igen izgalmas beszélgetés-sorozat részesei lehetnek a ZOOM internetes platformon minden csütörtökön, délután 5 órakor. A Dohány utcai templomkörzet által szervezett sorozatban dr. Frölich Róbert országos főrabbit és dr. Gábor György professzort Dési János újságíró kérdezi. Az előadáshoz a Zoomon lehet csatlakozni: 389 906 7799–es kóddal, a jelszó: dohany

Közélet / 2024. Június 11. / 10:51

Magas rangú belga politikussal tárgyalt a Mazsihisz elnöke

Didier Reynders, a korábbi belga miniszterelnök-helyettes, külügyminiszter és jelenlegi uniós igazságügyi biztos nemrégiben tett budapesti látogatásán jelentős érdeklődést mutatott a magyar zsidó közösség gazdag történelme és sokszínű kultúrája iránt. Felesége kíséretében Reynders időt szakított rá, hogy budapesti útja során megismerje a magyar zsidóság örökségét és jelenlegi helyzetét.

Zsidó világ / 2024. Május 29. / 18:19

Dr. Frölich Róbert főrabbi és dr. Gábor György professzor bibliatörténeti beszélgetései

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat róla, hogy Kettőslátás – a rabbi és a professzor címmel igen izgalmas beszélgetés-sorozat részesei lehetnek a ZOOM internetes platformon minden csütörtökön, délután 5 órakor. A Dohány utcai templomkörzet által szervezett sorozatban dr. Frölich Róbert országos főrabbit és dr. Gábor György professzort Dési János újságíró kérdezi.

Megemlékezések / 2024. Május 13. / 15:49

„A felejtés nem megengedett, a megbocsátás nem opció”

Három szónok is érintette Mahmud Ahmadinezsád botrányos magyarországi látogatását azon a debreceni rendezvényen, amely a Debrecen és határon túli testvérhitközségeinek XXV. Nemzetközi Konferenciáját nyitotta meg. Ennek azért volt jelentősége, mert a tanácskozás központi témája éppen a 80 évvel ezelőtt lezajlott magyarországi holokauszt volt, a volt iráni elnök pedig ma a világ egyik legismertebb holokauszt-tagadója.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 04. / 11:55

Izrael belügyminiszterével tárgyalt a Mazsihisz-elnök és az országos főrabbi

A Magyarországon hivatalos látogatáson tartózkodó Moshe Arbellel, a Zsidó Állam belügyminiszterével folytatott megbeszélést tegnap dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és dr. Frölich Róbert országos főrabbi. Moshe Arbel a találkozón üdvözölte az elnök Izraelben tett látogatását, amelynek során a Mazsihisz delegációja találkozott a Zsidó Állam elnökével.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 04. / 11:46

President of Mazsihisz and the National Chief Rabbi Held Talks with Minister of Interior of Israel

Yesterday, dr. Andor Grósz, president of Mazsihisz, and National Chief Rabbi dr. Róbert Frölich held a meeting with Moshe Arbel, the Minister of the Interior of the State of Israel on an official visit to Hungary. At the meeting, Moshe Arbel welcomed the president's recent visit to Israel, during which the Mazsihisz delegation met with the president of the Jewish State.

Közélet / 2024. Január 24. / 16:22

Vasárnap zsidó-keresztény imaóra a terézvárosi templomban – meghívó

Minden érdeklődőt szeretettel várnak az az ökumenikus imahét nyolcadik napján 2024 január 28-án, vasárnap este 5 órától megrendezésre kerülő zsidó-keresztény imaórára az Avilai Nagy Szent Teréz Plébániatemplomba Budapest VI. ker., Pethő Sándor u. 2.; Nagymező-Király utca sarok).

Mazsihisz hírek / 2023. November 20. / 17:08

Izraeli gyerekek a Goldmarkban: Egy nép, egy szív

A Mazsihisz mintegy 140 gyermeket látott vendégül szüleikkel együtt a Szövetség Síp utcai székházának Goldmark termében. A fogadáson jelen volt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete, dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke, dr. Frölich Róbert országos főrabbi és Mester Tamás, a BZSH elnöke, a Mazsihisz alelnöke is.

Hírek, lapszemle / 2023. Október 25. / 11:59

Dr. Frölich Róbert: „Magyarország tűnik az egyik legbiztonságosabb országnak"

– A zsidó intézményeket eddig is védtük, a Mazsihisznek saját biztonsági szolgálata is van, de emellé megerősített rendőri segítséget is kaptunk – nyilatkozta dr. Frölich Róbert országos főrabbi az Index.hu portálon ma megjelent interjújában. Többek között arról kérdezték a főrabbit, hogy hogyan élte meg a Hamász terrortámadását, s hogy történt-e változás, miután a Mazsihisz tagsága nagy többséggel Grósz Andort választotta meg elnöknek.

Mazsihisz hírek / 2023. Október 25. / 11:39

Schőner Alfréd 75: „A Schőner név Magyarországon fogalommá vált”

A napokban ünnepelte 75. születésnapját dr. Schőner Alfréd főrabbi, professzor emeritus, az OR-ZSE volt rektora, akit külön köszöntött dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke és dr. Frölich Róbert országos főrabbi, a Dohány utcai zsinagóga rabbija. Köszöntésüket az alábbiakban közöljük, egyúttal kívánjuk Schőner főrabbinak, hogy egészségben tartsa meg az Örökkévaló az emberi kor végső határáig.