Címkék

Adományozás

Mazsihisz hírek / 2022. December 06. / 20:20

A Mazsihisz pénzadománya a kárpátaljai magyar zsidó közösségnek

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) több dolgozója a kárpátaljai Beregszászra látogatott a napokban, hogy a helyi zsidó közösség vezetőjének átadja a Szövetség jelentős összegű pénzadományát. A helyieknek minden egyes forint életmentő, hiszen háborús körülmények között élnel, akadozik az áramellátás, sok lakásban nincsen fűtés, és egyre nehezebb a megélhetés.

Mazsihisz hírek / 2022. November 22. / 11:18

Kulka János színművész festményei a Mazsihisz Szeretetkórházában

Az országszerte ismert és szeretett Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a színészi hivatása mellett képzőművészettel is foglalkozik. Festményeiből a Mazsihisz Szeretetkórházának ajándékozott egy válogatást, a becses képek a betegfolyosók, irodák és egyéb egységek falait díszítik – számol be róla az intézmény Facebook-oldala.

Mazsihisz hírek / 2022. Szeptember 14. / 13:13

Nagy siker a Mazsihisznek: 110 millió forintot kaptunk az 1 %-os adófelajánlásokból

Nagy örömmel számolunk be róla, hogy az adóhatóság mai adatai alapján a tavalyi számokhoz képest – továbbá az elmúlt évek növekedő tendenciájának megfelelően – idén is jelentősen nőtt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Országos Szövetsége (Mazsihisz) számára az adófizető polgároktól kapott 1 %-os felajánlások száma és összege. A Mazsihisz tavaly 11 158 adózótól 90 millió forintot, míg idén 11 885 főtől közel 110 millió forintot kapott!

Hírek, lapszemle / 2022. Szeptember 05. / 10:30

Egymillió forint adomány a miskolci hitközségtől a helyi kórháznak

A Miskolci Zsidó Hitközség jótékonysági koncertet szervezett a helyi Művészetek Házában, ahol a Budapest Klezmer Band lépett föl. A rendezvényen gyűjtött felajánlást a szervezők ünnepélyes keretek között adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház képviselőinek – írja a Boon.hu helyi hírportál. A kórház saját forrásból 1 millió forinttal egészíti ki az adományt. A kezdeményezést a Mazsihisz is támogatta.

Közélet / 2022. Augusztus 26. / 15:06

Bálint Ház: Tanévkezdő adománygyűjtés ukrán gyerekeknek

A hazánkba menekült ukrán gyerekek beiskolázása nehézségekkel jár, így a JCC Budapest – Bálint Ház most újra a közösség segítségét kéri – olvasható az intézmény közleményében. Mivel a legtöbb menekült gyereknek nincs semmilyen tanszere és iskolai kelléke, a Bálint Ház azt kéri az iskolás gyerekek szüleitől, hogy a tanévre vásárolva – anyagi lehetőségeik szerint – tegyenek be a kosarukba pár dolgot a nálunk tartózkodó diákok számára is.

Kultúra / 2022. Augusztus 25. / 15:14

V. Békeima: Jótékonysági gálakoncert a Dohány utcai zsinagógában

Az idén márciusban a budapesti Szent István Bazilikában indult jótékonysági koncertsorozat következő gálakoncertje a Dohány utcai zsinagógában lesz augusztus 28-án, ezen a héten vasárnap este fél 8-tól. Az eseményen való részvétel ingyenes, de van lehetőség adakozásra: önkéntes adományaikkal a résztvevők a fogyatékkal élő gyermekekért dolgozó Élni Akarunk Közhasznú Alapítványt támogatják.

Mazsihisz hírek / 2022. Május 02. / 12:04

Mazsihisz-gyűjtés ukrajnai menekülteknek: átléptük a 7 millió forintot!

Örömmel számolunk be róla, hogy a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által az ukrán háború elől menekülők megsegítésére indult közadakozás eddig összegyűlt összege elérte, sőt, már jóval meg is haladt a 7 millió forintot: most járunk 7,3 milliónál. Az adakozásból jelentősen kivette a részét a Mazsihisz két társult tagja: a Bét Orim Reform Zsidó Hitközség és a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség.

Mazsihisz hírek / 2022. Április 13. / 12:16

Mentőgépkocsit vásárolt adományokból a Szeretetkórház

A Mazsihisz fenntartásában működő budapesti Szeretetkórház az intézmény hivatalos Facebook-oldalán köszönte meg az adakozóknak, hogy adományaikból sikerült egy mentőgépkocsit vásárolni. „Örüljenek velünk a sikernek!"

Mazsihisz hírek / 2022. Március 22. / 09:41

Íme, itt a lista, hogy mire használtuk az önök adományait

Amint arról többször beszámoltunk: a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) az új internetes adománygyűjtő oldalán gyűjtést indított a háború elől menekülő ukrajnai hittesvéreink számára. A jóérzésű emberek adakozásának köszönhetően eddig csaknem 4,5 millió forint gyűlt össze. Az alábbiakban arról számolunk be, hogy ebből az összegből eddig mire költöttük el az első 4 millió forintot.

Mazsihisz hírek / 2022. Március 16. / 12:18

Mazsihisz-gyűjtés: Már csak nagyon kevés hiányzik a 4 millióhoz!

„Rászoruló hittestvéreinknek – és további társaiknak – talán még hetekig szükségük lesz a támogatásunkra. Fogjunk össze, segítsünk közösen! Adományozzunk törődést!" – írtuk alig pár hete, és örömmel közöljük, hogy a felhívásunkra önöknek köszönhetően már csaknem 4 millió forint gyűlt össze!

Zsidó világ / 2022. Március 14. / 19:56

Szabó Gál András segélyakciói, avagy éppen ilyennek képzeljük a Világ Igazait

Szabó Gál Andrást sokan Villám Gézaként ismerhették meg a médiából. Ezen kívül ő a Budapest–Bamako-rali ötletgazdája, a Budapesti Holokauszt Múzeum egyik alapítója, aki jelenleg az ukrajnai menekülteken segít: a napokban Munkácsra szállított adományokat kisbusszal, amit ő maga bérelt és fizetett, visszafelé pedig idős zsidókat menekített ki, köztük egy 91 éves holokauszttúlélőt. Az adományút apropóján beszélgettünk vele.

Élet + forma / 2022. Február 17. / 16:38

Adakozás néhány kattintással – Limmud: Az ősök tanítása házhoz megy

A világ csak akkor lehet teljes, ha mindenki hozzáteszi a saját részét a közös dolgainkhoz. Adakozzunk fontos célok érdekében, méghozzá kényelmesen, csak pár kattintással az interneten: Ez alkalommal a Limmudot ajánljuk! Adomány.Mazsihisz.hu.