Az interneten több ezren ünnepeltük együtt a purimot – köszönjük!

2021. Február 27. / 20:31


Az interneten több ezren ünnepeltük együtt a purimot – köszönjük!

A Mazsihisz és a BZSH Facebook-oldalán közzétett purimi videónkat eddig több mint 6300-an követték figyelemmel, az adás a YouTube-on további 650 megtekintést ért el. Minden közreműködőnek köszönjük a munkát, hiszen csodálatos volt együtt lenni ennyien – még ha csak online körülmények között is. Köszönjük a neológ közösség aktivitását! 


Az idei purim alkalmából élő internetes közvetítést szervezett a Mazsihisz és a BZSH a budapesti Bethlen téri zsinagógából az ünnep estéjén, február 25-én, csütörtökön este 6 óra 15 perctől. A műsor elérhető volt két platformon, a  YouTube-on és a Facebookon, ez utóbbi esetében a csúcson 380 csatlakozást regisztráltunk, ami több száz nézőt jelent. A Facebookon közzétett videó 6300 megtekintést, míg a YouTube-adás 650 megtekintést ért el. Mindezt összeadva több ezren voltunk együtt. 

Az ünnepi rendezvényen közreműködött Deutsch Péter főrabbi, Fináli Gábor rabbi, Kendrusz Attila rabbijelölt, Markovics Zsolt főrabbi, Radnóti Zoltán főrabbi.

Az online műsor közönségét Deutsch Péter, a Bethlen téri zsinagóga rabbija köszöntötte, majd Eszter könyvének felolvasása következett az említett rabbiktól, akik egyúttal tanításokat is adtak a purimhoz kapcsolódó témákban. A felolvasás és a tanítás után élő koncert következett Klavanszkíj Anatolij kántor, Darvas Kristóf tangóharmonikás és Kardos Dániel gitárművész részvételével, a dalok előadásába becsatlakozott Fináli Gábor rabbi is.

IMG_20210225_194807.jpgA kulisszák mögött: íme, a technika

Köszönjük a magyar zsidó neológ közösség aktivitását, és reméljük, hogy hamarosan ismét együtt lehetünk zsinagógáinkban! 

(Címlapkép: részlet az élő közvetítésből)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek