Információk a nálunk tartózkodó izraelieknek – important info for Israelis in Hungary

2023. Október 09. / 15:06


Információk a nálunk tartózkodó izraelieknek – important info for Israelis in Hungary

Mazsihisz-BZSH Krízis Infó elnevezésű Facebook-oldalon közzétették azokat az információkat, amelyek elengedhetetlenül fontosak a Magyarországon tartózkodó, s a közeljövőben Izraelbe hazatérni készülő izraeli állampolgárok számára. Az oldalon magyar, angol és ivrit nyelven tájékozódhatnak.

Azoknak a magyar állampolgárságú személyeknek, akik Izraelben élő szeretteikért aggódnak, a MAZSIHISZ-BZSH mentális telefon-segélyszolgálatot létesített. Telefonszám: 06 30 204 6117

A Mazsihisz Szeretetkórház hétfőnként 8 és 16 óra között várja azokat, akiknek gyógyszerre van szükségük, ahol az izraeli útlevél bemutatása után felírják a receptet. Pontos cím: Budapest XIV. kerület, Laky Adolf utca 42.

Help Israeli tourists who are stuck in Budapest. Connections, information, support. 
Share what you need or what help you can offer.

Minden izraelinek, aki Magyarországon tartózkodik és szeretne visszatérni Izraelbe: eddig 550 izraeli jelezte a WhatsApp-on keresztül, hogy törölték a járatát, és segítséget kérnek a nagykövetségtől.

Általános szabályként a légitársaság felelős azért, hogy alternatív járatot találjon Izraelbe, és szállást biztosítson a repülésig, de úgy tűnik, hogy nem ez a helyzet. Jelenleg a Wizz Air törölte az izraeli járatokat, és az EL AL, az Israir valamint a Ryanair rendszeres járatai megteltek.

Mint a Facebook-oldalon írják: „Kérünk mindenkit, hogy vegye figyelembe, hogy a legutolsó információk szerint a kormány jelenleg nem engedélyez mentőjáratokat a világ egyetlen célpontjára sem, és így több ezer izraeli rekedt külföldön. Mivel ez a döntés valószínűleg nem fog egyhamar megváltozni, azt ajánljuk azoknak, akik Izraelbe szeretnének utazni, hogy próbáljanak más célállomásokon (például Athénon vagy Isztambulon) keresztül átszállással repülni".

Emellett megpróbálnak izraeli utasokat felrakni a Magyar Légierő Izraelbe induló járatára, amely magyar turisták mentésére indul az országba. Frissíteni fogják a tájékoztatót, amint megtudjuk, hogy egyáltalán ez lehetséges-e. Addig viszont azt javasolják, hogy ne várják meg a választ, és keressenek más lehetőségeket más repülési útvonalakon.

A budapesti zsidó közösség segítséget nyújt azoknak az izraelieknek, akik nem tudtak visszatérni Izraelbe. Az üzeneteket angolul erre a Facebookra várják.

Fontos információk egy helyen – Important informations in one place.
Izraeli nagykövetség Budapest - שגרירות ישראל בהונגריה

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek