Versek varázsa, szavak szépsége – A Pásti utcai zsinagógában fel a Kodály kórus

2020. Október 12. / 15:07


Versek varázsa, szavak szépsége – A Pásti utcai zsinagógában fel a Kodály kórus

Debrecenben a Pásti utcai zsinagóga lesz a helyszíne a Kodály Kórus „Versek varázsa, szavak szépsége” című hangversenyének 2020. október 15-én, csütörtök este fél 8 órakor. A hangversenyen válogatás csendül fel a modernkori madrigálok és motetták világából.

Évszázadok óta foglalkozik az emberiség a kimondott szó erejével, valamint a zene hétköznapokon túlmutató szerepével. Míg beszédünk közben az általunk formált szavakkal a gondolatainkat próbáljuk kifejezni, addig a zene révén a szavak mögött rejtező érzelmekre és összefüggésekre irányítjuk rá a figyelmet.

Két olyan műfaj találkozását hozza el a Kodály Kórus a közönségnek október 15-én, melyek együttes erővel repítenek bennünket a vágyak, az ösztönök és a szertartások világába. Oda, ahol az érzelmek rendkívül színes skáláján mozogva egyszerre találkozhatunk a lelki nyitottság, a belső vívódások, a megnyugvás, a humor, a szerelem és a hit különböző megnyilvánulásaival.

A Versek varázsa, szavak szépsége címen meghirdetett, október 15-én este fél 8 órakor kezdődő hangversenyt Kocsis-Holper Zoltán, a kórus új karnagya vezényli.

További részleteket, valamint információt a jegy- és bérletvásárlásról pedig / IDE KATTINTVA találnak.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek