Címkék

Sabbathsong Klezmer Band

Kultúra / 2024. Június 19. / 09:27

Sabbathsong: „Több, mint klezmer a Múzeumok Éjszakáján"

Mivel az idei Múzeumok Éjszakáján a Dohány utcai zsinagógánál és a zsidó múzeumban a programok nem sokkal 22 óra előtt kezdődnek, ajánljuk figyelmükbe a Sabbathsong Klezmer Band koncertjét június 22-én, szombaton este fél 9-től. Az ELTE könyvtárának dísztermében tartandó rendezvényen a „Gólpassz” tematikához kapcsolódóan Szenes Hanna Football című verse is elhangzik majd.

Kultúra / 2024. Május 15. / 20:43

A Sabbathsong Klezmer Band fellépésével kezdődik az idei utcai örömzene koncertsorozat

Ismét lesznek ingyenes utcai örömkoncertek a Dob utcai Carl Lutz emlékműnél. A koncerteket a Spinoza Színház és Kávéház immár harmadik éve rendezi meg az Erzsébetvárosi Önkormányzat és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) együttműködésével. Az idei örömzenélésekre május 16 és június 13 között várják a közönséget minden csütörtökön délután 5 órától.

Kultúra / 2024. Május 04. / 23:15

Új videóklip a Sabbatshongtól: Van egy hely a földön...

Csodálatos videót tett közzé tegnap a Sabbatshong Klezmer Band a YouTube videómegosztó platformon: az eredetileg A Láthatatlan Kéz című musical egyik betétdalaként íródott szerzeményhez a zenekar idén márciusban a legméltóbb helyen, Jeruzsálemben forgatott klippet. A Van egy hely a földön... című dal zenéjét Szentkirályi György, szövegét Tóth Géza, PBS és Masa Tamás írta.

Kultúra / 2024. Április 12. / 07:58

'PERCEK TÁNCA' – zenés játék SZENES Hannáról

A Szenes Hanna életét feldolgozó zenés előadás 2024. április 15-én, hétfőn este hét órakor tekinthető meg a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Belépőjegy: 4500 forint. Diákoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi e-mail címen lehet: sabbathsongklezmerband@gmail.com.

Kultúra / 2024. Április 05. / 12:41

A Sabbathsong Klezmer Band útja Izraelben

– Jiddis és ladino dalokat, magyar nótát, klezmer feldolgozásokat és héber dalokat, imákat is előadott a Sabbathsong Klezmer Band az elmúlt heti koncertjein Izraelben – írja az Izraelinfo.com portál. A jegyek hamar elfogytak, a programjaik telt házasak voltak.

Kultúra / 2024. Március 18. / 11:40

Pro Arte Erzsébetvárosért-díjas a Sabbathsong Klezmer Band – gratulálunk!

A kerület művészeti értékeinek gyarapításában, hazai és külhoni megismertetésében elévülhetetlen érdemeket szerző Sabbatshong Klezmer Band a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából Pro Arte Erzsébetváros-díjat vehetett át. Szívből gratulálunk a zsidó kulturális értékeket magas színvonalon tolmácsoló, több mint negyedszázados zenekarnak!

Kultúra / 2023. December 29. / 09:39

A Sabbathsong Klezmer Band újévi koncertje az Urániában

„Több mint klezmer 2024..." címmel ad újévi koncertet a magyar klezmervilág kiemelkedő zenekara, a Masa Tamás által vezetett Sabbathsong Klezmer Band a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Sztárvendég: Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes, közreműködik Beke Farkas Nándor és a Kinneret Kamarakórus. A koncert január 4-én este 7 órakor kezdődik.

Kultúra / 2023. November 28. / 09:26

Budapest 150: Kötetbemutató és Sabbatshong-előadás a Goldmarkban

A Budapest egyesítésének 150. évfordulójára rendezett fővárosi programsorozat egyik elemeként nemrégiben mutatták be Nádor Éva: Micsoda évtizedek! – Budapesti zsidó polgárok című könyvét a Mazsihisz-BZSH székház Goldmark termében. A rendezvényen fellépett a Sabbatshong Klezmer Band több tagja: Masa Anita, Masa Tamás és Varga Tivadar.

Izrael / 2023. November 27. / 10:19

Szenes Hanna egykori kibucának gyűjtött adományt a Sabbathsong Klezmer Band

Az izraeli Sdot Jam kibucba juttatta el a Sabbatshong Klezmer Band annak a szolidaritási koncertnek a bevételét és a közönség adományait, ahol a nyilasok által meggyilkolt Szenes Hanna költő 1941-től két évet töltött. Erről Masa Tamás, a zenekar vezetője tájékoztatta honlapunkat.

Kultúra / 2023. November 03. / 09:33

Sabbathsong Klezmer Band: Demonstratív elődás Izrael mellett

Az Izrael melletti szolidaritásuk kifejezéseképpen a Sabbathsong Klezmer Band tagjai a terror áldozatainak megsegítésére ajánlják fel a Percek tánca című, november 6-i előadásuk bevételét. A zenés játék a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban lesz jövő héten hétfőn este 7 órától. Köszönet és elismerés a Sabbathsong Klezmer Band zenekar összes tagjának!