Címkék

Erzsébetváros

Élet + forma / 2023. Március 16. / 18:21

Pro Urbe Erzsébetváros-díjban részesült Deák Gábor

Erzsébetváros értékeinek megőrzéséért végzett munkásságának, valamint a magyarországi zsidóság közösségi és kulturális életének megújításáért végzett áldozatos munkája elismeréseként Pro Urbe Erzsébetváros-díjat kapott Deák Gábor újságíró, a magyarországi zsidó közösség ismert és elismert tagja.

Mazsihisz hírek / 2022. December 20. / 12:25

Zsidó Budapest 150: A Mazsihisz is Erzsébetváros partnere az ünneplésben

A főváros jövőre ünnepli Pest, Buda, Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját, amelynek alkalmából számos rendezvénnyel emlékeznek majd Budapest létrejöttére. Erzsébetváros önkormányzata felkérte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz), hogy 2023-ban felekezetünk legyen a kerület partnere az ünnepségsorozatban. Minderről tegnap tartottak sajtótájékoztatót a Rumbach-ban, amelyen részt vett Heisler András, a Mazsihisz elnöke is.

Kultúra / 2022. November 28. / 16:04

Különleges Mahler-est a Rumbach-ban

Csodálatos koncertet adott a Metrum Ensemble zenekar Erzsébetváros önkormányzata, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a Gozsdu Udvar támogatásával a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógában. A fennállásának 10. évfordulóját ünneplő zenekar Gustav Mahler: Dal a Földről című művét adta elő nagy sikerrel.

Kultúra / 2022. Május 05. / 21:04

Nem várt siker volt az első Utcai Örömzene Erzsébetvárosban

A budapesti Dob utca és Rumbach Sebestyén utca sarkán ma délután 4-től több száz fős tömeg gyűlt össze, hogy meghallgassa a Spinoza Ház, az erzsébetvárosi önkormányzat és a Mazsihisz által szervezett első Utcai Örömzene elnevezésű koncertet. Írják föl a naptárba, hogy ott mostantól a nyáron minden csütörtökön délután 4-től ez lesz: zene, zene, zene! De csakis magas színvonalon.