Ma 75 éves Lázár Kati színművésznő – bis 120!

2023. December 14. / 09:14


Ma 75 éves Lázár Kati színművésznő – bis 120!

Ma 75 éve, 1948. december 14-én született Nagyváradon Lázár Kati Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, rendező, kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Éltesse az Örökkévaló az emberi kor végső határáig szeretetben és boldogságban!

„Zsidó polgári családba születtem, ráadásul koraszülöttként, inkubátor… az egész életem egy nagy inkubátor. (...) Anyám menekült, vagány, szuper csaj volt, mint József Attila, a vonat tetején keresztbe. Kereskedett a háború után Nagyváradon, úgy ismerte meg apámat, aki meg kétségbe volt esve, mert a szüleit elgázosították. Állati szomorú kórházi főorvos volt. Szóval, van nekem is mindenfélém, de végül is a gyerekkorom, azzal együtt, hogy mindig is magányos voltam, boldog volt” – nyilatkozta Lázár Kati néhány évvel ezelőtt a Vasárnapi Híreknek

S alighanem ez a visszaemlékezés az egyik kulcsa az ő mélyen átélt, bensőből, a lélek legbensőbb rejtekéből fakadó szerepformálásainak: a holokauszt rettenetének árnyékában felnőni magányosan, de boldogan… 

Napjaink egyik nagy-nagy színművésze ő, aki összetéveszthetetlen hangjával, megjelenésével igazi jelenség a színpadon és a filmvásznon.  Arról nem is beszélve, hogy nemcsak a hivatása, de a magánélete is a színművészethez köti: a fönti interjúban említett „vagány, szuper csaj” anyuka, Eron Paula színházi súgóként dolgozott, így Lázár Kati már gyerekkora óta szívta magába a színpad miliőjét. 

Élete párja az ugyancsak legendás színművész, Jordán Tamás, és az ő gyermekük Jordán Adél, aki generációjának kiemelkedő színművésze.

Lázár Kati éppen ma 75 évvel ezelőtt született, ebből az alkalomból azt kívánjuk neki, hogy éljen az emberi kor végső határáig szeretetben és boldogságban. Isten éltesse!

Címlapkép: Stekovics Gáspár fotóművész

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek