Együtt a „három jiddise mame”  – micsoda trió!

2022. Július 21. / 21:58


Együtt a „három jiddise mame” – micsoda trió!

A Spinoza Ház, az erzsébetvárosi önkormányzat és a Mazsihisz közös szervezésében zajló Utcai Örömzene elnevezésű rendezvénysorozat mai koncertjén nem akármilyen trió lepte meg a közönséget: Fenyő Fruzsina, Klein Judit és Váradi Eszter Sára énekelt Pánczél Kristóf zongorakíséretével. Három jiddise mamét láttunk, akik nemcsak a színpadon alakítják ezt a „szerepet”, hanem meg is élik – többek között éppen ez a hitelesség az előadásuk sikerének titka.

Május eleje óta zajlik az Utcai Örömzene a budapesti Dob utca és Rumbach Sebestyén utca sarkán minden csütörtökön délután 4-től, és minden előadás hatalmas siker: már az első, május 5-i koncertre is több százan gyűltek össze. 

Ma is sokan voltak kíváncsiak Fenyő Fruzsina, Klein Judit, Váradi Eszter Sára, valamint az őket zongorán kísérő Pánczél Kristóf műsorára. Fantasztikus hangú  művésznőkről van szó, akik ráadásul igen sokoldalúak: Fenyő Fruzsina nemcsak énekel, de hangszeres muzsikus is, aki fuvolán, gitáron és zongorán játszik; Klein Judit – akit a mai koncerten teljes joggal így mutattak be: a kortárs zsidó zene nagyasszonya – pedig nemcsak énekel, hanem ír is, példának okáért zenés darabot írt a Spinoza Színháznak „Három jiddise mame” címmel; Váradi Eszter Sára pedig eredetileg színésznő, ám a mai koncerten is bebizonyította, hogy egyúttal profi énekesnő.

bel.jpgBalról jobbra: Fenyő Fruzsina, Váradi Eszter Sára, Klein Judit és Pánczél Kristóf

Szóval ez a három sokoldalúan tehetséges nő kápráztatta el ma délután a Dob utcán összegyűlt közönséget egy olyan különleges műsorral, amelyben számos műfaj találkozott egymással. Természetesen előadtak egy részletet a „Három jiddise mame” című előadásból is, ami kedvcsinálónak csodálatos volt ahhoz, hogy mindenki tisztában legyen vele: a Klein Judit, vagyis a kortárs zsidó zenei élet nagyasszonya által írt darabot meg kell nézni! 

Hamarosan videóanyaggal is jelentkezünk a mai produkcióról – sajnálhatja, aki lemaradt róla…

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek