Számíthatunk a MAZS Alapítvány segítségére a bajban

2020. Április 21. / 15:34


Számíthatunk a MAZS Alapítvány segítségére a bajban

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) a vírusfertőzés okozta nehéz helyzetben is támogatja segítségre szoruló klienseit: a holokauszttúlélőket, a tanuló jogviszonyban álló zsidó gyermekeket nevelő, rászoruló családokat és más jogosultakat. A nonprofit szervezet kéri mindazokat, akiknek idős hozzátartozói vannak, hogy a hogylétükre felelősségteljesen és fokozottan figyeljenek.


A MAZS Alapítvány a súlyos nehézségeket okozó veszélyhelyzetben továbbra is mindent megtesz azért, hogy a lehető legmagasabb színvonalon folytassa a rászorultak szociális ellátást, s a folyamatosan előálló, új igényeket is megoldja a holokauszt túlélők és ellátásra jogosultak számára. 

Folytatják a segítségnyújtást a Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat klienseinek, akik a zsidó gyermekeket nevelő, rászoruló családok; míg a Bálint Ház online programjai az egyedül élők körében enyhítik a magára maradottság érzését; továbbá Önkéntes Programjukkal részt vesznek a Mazsihisz-BZSH Krízis Csoportjában is. E csoport célja, hogy a megváltozott helyzet miatt a zsidó közösség nehéz helyzetbe került tagjain segítsen, így a MAZS önkéntesei és munkatársai aktívan részt vesznek ebben a munkában.

A MAZS Alapítvány Holokauszt Túlélőket Támogató Programjának kliensei a telefonos ügyfélfogadási időben továbbra is a szociális munkásokat tudják keresni a megszokott telefonszámokon. Szintén fordulhatnak a MAZS-hoz azok, akik nem kliensei ugyan e programnak, de rendelkeznek Claims Conference regisztrációs számmal, s ugyancsak számíthatnak a MAZS segítségére mindazok, akik zsidó származásúak és 1945. október 30. előtt születtek. Elérhetőségek: telefon: +36 (1) 888 9400; email:mazsa@mazs.hu; a  Facebook-oldal itt nyílik

A program jelenleg leggyakrabban igényelt támogatási formái közé tartoznak a meleg étel házhoz szállítása, a bevásárlás, a házigondozás, az otthonápolás, a bodyguard sürgősségi ügyeleti rendszer, a rezsi- és a gyógyszerköltségek, gyógyászati segédeszközök támogatása, illetve a gyógytorna. 

A JAFFE Zsidó Családsegítő Szolgálat kliensei keressék családgondozójukat a szokásos telefonszámokon. Azok a családok, amelyek nem kliensei a JAFFE Családsegítő Szolgálatnak, de 18 év alatti zsidó gyermeket, 25 év alatti nappali tagozatos hallgatót, 25 év alatti másképességű gyermeket/ fiatalt, gondozásba került vagy gyámság alatt álló zsidó gyermeket nevelnek, keressék a JAFFE Családsegítőt az alábbi elérhetőségek egyikén: telefon: +36(20)256 0554; e-mail: kormendi.gabor@mazs.hu; míg a MAZS/JAFFE családsegítő Facebook-oldala ide kattintva érhető el. 

A második vagy a harmadik generáció tagjai, akik a fentiekbe nem tartoznak bele, szükség esetén keressék a krízis csoportot ezen a linken

Azok számára, akik az elzártság ellen szociális és kulturális programokat keresnek vagy szeretnének részt venni a különböző közösségi ünnepeken, a MAZS Alapítvány javasolja a JCC Budapest–Bálint Ház online programjait, amelyeket a Facebookon ide kattintva lehet böngészni. Információt lehet kérni telefonon is: a Bálint Ház Forró Drótja a +36-1-791-0102-es számom hétfőtől csütörtökig érhető el délelőtt 10-től kora este 6-ig.  

A MAZS Alapítvány munkatársai ugyanakkor mindannyiunkat arra kérnek, hogy jó idő esetén is inkább maradjunk otthon, s csak a legszükségesebb esetben hagyjuk el lakásunkat, viseljünk védőmaszkot, kesztyűt, és tartsunk másoktól két méter távolságot. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek