2022. 01. 18. | 16 Svát 5782
Alapértelmezett verzió

Koronavírus

Koronavírus / 2022. Január 12. / 21:31

Izraelben – újabb rekordfertőződés mellett – csökkentették a karantén idejét

Izraelben újabb rekordot mértek a járvány megjelenése óta az új fertőzöttek számában, és csökkentették a kötelező házi karantén időtartamát – jelentette a helyi média szerdán. Az egészségügyi miniszter bejelentette: az ötödik, viharos járványhullámot okozó omikron vírusváltozatnál nagyon kicsi a valószínűsége, hogy egy hét után is fertőz, és ezért az eddigi tízről hét napra csökkentették a fertőzöttek kötelező otthoni karanténjának idejét.

Koronavírus / 2022. Január 09. / 10:49

Izraelben kétszáz fölé emelkedett a súlyos Covid-betegek száma

Kétszáz fölé emelkedett a súlyos Covid-betegek száma Izraelben a rohamosan terjedő omikron-vírusváltozat okozta ötödik járványhullámban - jelentette ma a helyi média. A szombati ünnepnapon a szokásosnál sokkal kevesebb, mintegy 150 ezer teszt elvégzésével 17 521 újabb izraeli bizonyult vírushordozónak – ez 2020 októbere óta a legmagasabb napi szám –, és közel 12 százalékra emelkedett a pozitív tesztek aránya.

Koronavírus / 2022. Január 07. / 10:57

Izraelben megszűnik az utazási tiltólista

Izrael megszünteti az utazási tiltólistát, az izraeliek bárhova utazhatnak, és az érvényes oltási igazolvány birtokában nem kell hét napra karanténba vonulniuk – jelentette a ynet, a Jediót Ahronót című újság hírportálja. Ezen a tiltólistán az USA, az Egyesült Királyság, az Arab Emírségek, Etiópia, Törökország, Tanzánia és Svájc szerepelt.

Koronavírus / 2022. Január 05. / 20:37

Az omikron miatt Izrael változtat a tesztelési politikáján

Izraelben ma bejelentették, hogy felülvizsgálják az ország koronavírus-tesztelési politikáját, mivel az omikron-variáns terjedése miatt a fertőzések száma folyamatosan nő és ennek következtében a tesztek iránti kereslet is – írja az Új Kelet online kiadása. A részleteket Nitzan Horowitz (címlapképünkön) egészségügyi miniszter ismertette.

Koronavírus / 2021. December 31. / 13:12

Izraelbe érkezett a Pfizer tablettájának első szállítmánya

A Paxlobid nevű gyógyszert szállító repülőgép csütörtökön délben landolt a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. Az orvosság megakadályozza a súlyos betegség kialakulását, a fertőzöttek állapotának romlását.

Koronavírus / 2021. December 20. / 15:23

Koronavírus: Magyarország a tiltott országok listáján Izraelben

A koronavírus-járvány miatt szerdától az izraelieknek újabb tíz országba (köztük Magyarországra) tiltotta meg a beutazást az izraeli kormány. A tiltott „piros" országokat – köztük tehát Magyarországot – Izraelből december 22-től csak kivételes kormánybizottsági engedéllyel lehet felkeresni. A korlátozásokat legalább december 29-ig fenntartják.